Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης: Είμαστε δίπλα στους πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί κάθε κίνδυνος

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε δίπλα στους πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί κάθε κίνδυνος

«Όλα θα πάνε καλά, ψηλά το κεφάλι» ήταν το μήνυμα προς τους πολίτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μήνυμα προς τους πολίτες ότι είναι στο πλευρό τους η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, μέρα – νύχτα, μέχρι να ξεπεραστεί κάθε κίνδυνος αλλά και για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Με εντολή του πρωθυπουργού, είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα σας. Δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Αλλά και για κάθε σας πρόβλημα. Όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα θα πάνε καλά, ψηλά το κεφάλι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται φυσιολογικά και σημείωσε ότι από αύριο, Σάββατο αρχίζει η καταγραφή των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής θα μεταβεί για ενημέρωση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21:00 απόψε.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλης Χρυσοχοΐδη

«Στις 14:13 εκδηλώθηκε σεισμός ισχύος 5.1 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο Αττικής και στις όμορες περιοχές. Το επίκεντρο ήταν 23 χλμ Βορειοδυτικά του κέντρου Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χλμ.

»Αμέσως κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ε.Μ.Α.Κ., της Περιφέρειας και των Δήμων.

»Το πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα λόγω υπερφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν κυρίως σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες. Η πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς.

»Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Άμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε στην αποσυμφόρηση. Ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατηύθυναν την επιχείρηση.

»Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών, που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους, και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

»Οι Γενικοί Γραμματείς όλων των Υπουργείων, η Περιφερειακή Διοίκηση και οι Δήμοι έχουν κινητοποιήσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. Η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

»Όπου υπάρχει πρόβλημα με παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα σε ευπαθείς ομάδες, δίνουμε προτεραιότητα.

»Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική, γεγονός που είναι θετικό.

»Από αύριο το πρωί θα αρχίσει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

»Απευθύνομαι τώρα στον καθένα και στην καθεμιά σας προσωπικά.

»Με εντολή του Πρωθυπουργού είμαστε εδώ κι είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας η τοπική Αστυνομία, οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι Πυροσβέστες είναι αρωγοί.

»Μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι , η ζωή συνεχίζεται, όπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε.

Καλή σας νύχτα.»

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024