Με φόντο το νέο ρεκόρ πωλήσεων των 340.000 μονάδων για το α΄εξάμηνο του 2019, η σουηδική φίρμα μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει την SUV γκάμα της περαιτέρω, προσθέτοντας δύο ακόμα νέα μοντέλα, ένα στην κορυφή και ένα στη βάση της γκάμας της, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Hakan Sammuelson.

Για την ακρίβεια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, παρά την οριακά μειωμένη κερδοφορία για το α΄εξάμηνο του 2019 η οποία σχετίζεται «με την αυξημένη πίεση στα περιθώρια κέρδους σε αγορές που παρουσιάζουν συρρίκνωση», η Volvo θα συνεχίσει την επέκταση της γκάμας της καθώς, οι αυξημένες πωλήσεις που απορρέουν από την συμπλήρωση των σειρών 60 και 90, δείχνουν την ενδεδειγμένη κατεύθυνση.

«Η στρατηγική μας εστιάζει στην ανάπτυξη ωστόσο όχι με την προσθήκη μαζικών προϊόντων που αυξάνουν τον όγκο πωλήσεων. Η επιτυχία μας προέρχεται από segments όπου έχουμε να επιδείξουμε εξαιρετικά προϊόντα. Αυτή είναι η βασική μας αρχή. Και πλέον έχουν τη δυναμικότητα παραγωγής για να αναπτύξουμε περαιτέρω την φίρμα, ακόμα και πλέον των 800.000 μονάδων το οποίο όπως έχουμε πει αποτελεί τo πρώτο σκαλί προς την επίτευξη των στόχων μας» δήλωσε ο Hakan Sammuelsson.

«Φυσικά δεν αποκλείουμε την ιδέα νέων προσθηκών, ειδικά σε σημαντικές κατηγορίες όπως τα SUV. Για την ακρίβεια εξετάζουμε αυτή τη δυνατότητα τώρα. Και δεν πρέπει να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάτι ακόμα μεγαλύτερο από το XC90 και ίσως ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο από το XC40. Σκοπεύουμε να σας εκπλήξουμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι: «υπάρχει πλέον η τάση τα premium να μην συνδέονται απαραιτήτως με το μεγάλο μέγεθος. Premium μπορούν να είναι και τα μικρά αυτοκίνητα όπως ακριβώς αν κάποιος φοράει μικρό μέγεθος σε ρούχα αυτά δεν είναι απαραίτητο να είναι από πολυέστερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 61% των πωλήσεων της Volvο για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αντιστοιχεί σε SUV, ενώ οι πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας των σουηδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο