Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake: Από θέση ισχύος

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake: Από θέση ισχύος

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει τις ισχυρότερες δια χειρός AMG εκδόσεις της CLA 45 ΑΜG Shooting Brake, που με απόδοση 387 ή 421 ίππων στην κορυφαία S έκδοση δίνουν μια κυριολεκτική σημασία στην έννοια του… shooting που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ονομασίας της αλλά και ένα επιπλέον ατού σε ένα μοντέλο χωρίς αντίπαλο.

Mετά την πρόσφατη αποκάλυψη των νέων A 45 και CLA 45 ΑΜG από το φεστιβάλ του Goodwood, η οικογένεια μοντέλων με την φροντίδα του Affalterbach και το γράμμα “A” ως συνθετικό της ονομασίας της αποκτά ακόμα νέο μέλος με την μορφή της εκκεντρικής AMG CLA 45 Shooting Brake.

Κατ΄αντιστοιχία με τις δύο νέες αφίξεις των Α A 45 και CLA 45 ΑΜG, η CLA Shooting Brake εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο λόγος για το μηχανικό σύνολο με την κωδική ονομασία M139 ο οποίος και στην περίπτωση της πρακτικότερης έκδοσης της CLA διατίθεται σε δύο εκδοχές ισχύος 387 και 421 ίππων αποδίδοντας 480 Nm και 500 Nm ροπής, αντίστοιχα.

Η γενναιόδωρη ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και τη συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+ το οποίο, όπως ισχύει για όλες τις AMG εκδόσεις έχει παραμετροποιηθεί από το Affalterbach προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις που συνεπάγεται η πλεονάζουσα ισχύς.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παρά τον πιο οικογενειακό προσανατολισμό ελέω αμαξώματος αλλά και τις διαφορετικές αναλογίες της CLA Shooting Brake, το πρόγραμμα οδήγησης που επιτρέπει το drift δίνει το παρών και στην προκειμένη περίπτωση, συμπληρώνοντας τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual και Race που αποτελούν μέρος του πακέτου AMG Dynamic Plus.

Δεν χρειάζεται ίσως καν να αναφερθεί ότι σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές αντιστοιχούν ρυθμίσεις που διαφοροποιούν την απόκριση του κινητήρα, την ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων, το ποσοστό κατανομής ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες και την ανάρτηση.

Σε επίπεδο επιδόσεων η CLA 45 Shooting Brake υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα στην εκδοχή των 387 ίππων και σε 4,0 στην κορυφαία S με τους 421 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται με τη συνδρομή ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας, στα 250 χλμ./ώρα στην πρώτη περίπτωση και σε 270 χλμ./ώρα σε αυτήν της κορυφαίας έκδοσης.

Επίσης όπως ισχύει για όλες τις νέες πανίσχυρες «μικρές» της Mercedes-AMG, τα παραπάνω στοιχεία επισημαίνονται με την πρώτη ματιά χάρη σε ένα αιχμηρότερο bodykit με κυρίαρχα στοιχεία τη γρίλια Panamericana, τον πλήρως ανασχεδιασμένο και εξαιρετικά «αθλητικό» αεροδυναμικό διαχύτη που πλαισιώνεται από τις τέσσερις χορταστικές απολήξεις της εξάτμισης με διάμετρο 9,0 εκατοστά.


Λόγω σχήματος αλλά και προκειμένου να μην αλλοιωθεί η αισθητική της υπόσταση, η CLA 45 AMG δεν διαθέτει την αεροτομή και ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα της A 45, ωστόσο διαθέτει διογκωμένους θόλους καθώς εφοδιάζεται με μεγαλύτερα μετατρόχια.

Η έναρξη της εμπορικής της πορείας αναμένεται να ανακοινωθεί από το φθινόπωρο, πιθανότατα από το floor της γερμανικής έκθεσης στην Φρανκφούρτη, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024