Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Time για εθνικές εκλογές: Με θετικό μάτι είδαν οι δανειστές τη νίκη Μητσοτάκη

Time για εθνικές εκλογές: Με θετικό μάτι είδαν οι δανειστές τη νίκη Μητσοτάκη

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών μέσω από την ματιά των Ευρωπαίων ηγετών παρουσιάζει το αμερικάνικο περιοδικό «Time».

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών μέσω από την ματιά των Ευρωπαίων ηγετών παρουσιάζει το αμερικάνικο περιοδικό «Time».

«Οι ελληνικές εκλογές φέρνουν ελπίδα σε μία χώρα που έχει ανάγκη», προσθέτοντας πως «Στην Ελλάδα, το κύριο ρεύμα επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές υποχωρούν», προσθέτει.

«Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα » ξαναγίνει περήφανη» και οι Έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν μια ισχυρή νίκη στις εκλογές».

«Οι προοπτικές της χώρας βελτιώθηκαν μετά από μια αγωνιώδη παρατεταμένη οικονομική κατάρρευση που κατέστρεψε το ένα τέταρτο της οικονομίας της Ελλάδας, αλλά πάνω από το 30% των πολιτών της παραμένουν παγιδευμένοι στη φτώχεια και ο δείκτης ανεργίας παραμένει στο 18%. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους νέους», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο.

Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση

«Οι δανειστές είδαν με θετικό μάτι τη νίκη του Μητσοτάκη και την επιστροφή του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη θέση της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση πολλών δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι και να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη».

«Tο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σίγουρα ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που οι Ευρωπαίοι ίσως δεν χειριστούν καλά, τώρα που η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει την πολιτική συναίνεση της ΕΕ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο για να συνάψει μία αξιόπιστη συμφωνία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024