Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lynk & Co 01 LWB 2020: Σε νέες επταθέσιες περιπέτειες

Lynk & Co 01 LWB 2020: Σε νέες επταθέσιες περιπέτειες

Η κινεζική φίρμα με τις σουηδικές διασυνδέσεις ετοιμάζεται να προσθέσει στη ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα της μια επταθέσια έκδοση του ιδιαίτερα δημοφιλούς 01.

Φωτογραφίες: Automedia

Η κινεζική φίρμα, ιδιοκτησίας Geely, συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα των SUV της, εξελίσσοντας μια μεγαλύτερη και επταθέσια έκδοση του μοντέλου με την ονομασία 01, η οποία και εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δίνοντας μια σαφή εικόνα της διαμόρφωσής της.

Σε σχέση με το ήδη γνωστό 01 το οποίο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2017 από την Κίνα, το δοκιμαστικό πρωτότυπο διαθέτει μεγαλύτερους πίσω προβόλους ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ένα μεγαλύτερου μήκους μεταξόνιο.

Με δεδομένες τις μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος, πιο ογκώδεις έχουν σχεδιαστεί και οι κολώνες ενώ, εξίσου αναμενόμενα, η επταθέσια έκδοση του 01 δεν δείχνει να διαφοροποιείται ως προς τα υπόλοιπα αισθητικά και σχεδιαστικά στοιχεία που μιμούνται το δημοφιλές SUV το οποίο, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα απέκτησε τον ιδιότυπο τίτλο του ταχύτερα πωληθέντος αυτοκινήτου στην αχανή τοπική αγορά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το 01 θα κινηθούν και οι τεχνικές προδιαγραφές του επταθέσιου 01 το οποίο θα έχει ως αφετηρία την compact αρχιτεκτονική της Volvo, CMA και θα μοιράζεται μηχανικά σύνολα και τεχνολογίες ασφάλειας με το μικρότερο SUV των Σουηδών.

Έτσι, το Lynk & Co 01 LWB αναμένεται να είναι διαθέσιμο με turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και τετρακίνηση. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η plug-in υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να αποδίδει περί τους 180 ίππους χάρη στον συνδυασμό τρικύλινδρου κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης περίπου 80 ίππων.

Στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του 01, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν το ηλεκτρικό μοτέρ του εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 51 χλμ. μέγεθος που αναμένεται να είναι κατά τι μικρότερο στην περίπτωση της επταθέσιας και βαρύτερης εκδοχής του.

Στις λεπτομέρειες, η επταθέσια εκδοχή του 01 αναμένεται να προσφέρει μια ανάλογη λίστα τεχνολογικού εξοπλισμού με την μέχρι σήμερα γνωστή πενταθέσια έκδοσή του, διαθέτοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 10,2 ιντσών για το infotainment ενώ την εικόνα θα συμπληρώνει η συνήθης πολυτέλεια με δερμάτινες επενδύσεις και έμφαση στα υλικά.

H επταθέσια έκδοση του 01 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της φέτος στις αρχές του 2020.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024