Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπελλο Εθνών Αφρικής : Σον τελικό η Σενεγάλη του Σισέ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής : Σον τελικό η Σενεγάλη του Σισέ

Η Σενεγάλη επικράτησε 1-0 της Τυνησίας με αυτογκόλ του Μπρον στην παράταση (100') και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Βασικός για τους ηττημένους ο Μεριά, δεν έπαιξε για τους νικητές ο Σισέ

Παπέ Αμπού Σισέ – Γιασίν Μεριά σημειώσατε 1! Η Σενεγάλη επικράτησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με 1-0 της Τυνησίας στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αλγερία – Νιγηρία.

Ο Γιασίν Μεριά σε ένα ακόμα παιχνίδι ξεκίνησε ως βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο «ερυθρόλευκος» σέντερ μπακ μάλιστα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Από την άλλη, ο Παπέ Αμπού Σισέ δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αλιού και είδε την αναμέτρηση από τον πάγκο. Ο Μεριά, παρά τον αποκλεισμό της Τυνησίας, δεν θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, αλλά θα παραμείνει στην Αίγυπτο, καθώς υπάρχει ο μικρός τελικός.

Το παιχνίδι που έγινε στο Κάιρο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Αίμα και άμμος, με τους παίκτες των δύο ομάδων να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Η Σενεγάλη στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν καλύτερη, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε φάσεις στα αντίπαλα καρέ, με κυριότερες αυτές των Μανέ και Νιάνγκα.

Αυτή που είχε πρώτη την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο, ήταν η Τυνησία. Στο 75′ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Γκομίς μπλόκαρε την εκτέλεση του Σασί. Στο 80’ ήταν σειρά της Σενεγάλης να κερδίσει πέναλτι, αλλά και πάλι γκολ δεν μπήκε. Ο Χασέν με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Σεβέ και κράτησε το μηδέν, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί στο 100’ η Σενεγάλη βρήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε και μάλιστα έχοντας τη βοήθεια ενός αντιπάλου. Ο Μπρον έστειλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έδωσε στα Λιοντάρια τη νίκη. Στο 117’ η Τυνησία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά το… VAR δεν τους δικαίωσε, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη της παράτασης.

Οι συνθέσεις:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά (109′ Ουαγκέ), Κουγιατέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαϊβέ, Εντιάιγ (81′ Σανέ), Γκέιγ, Ντιατά (68′ Σαρ), Νιάνγκ (64′ Ντιάν), Μανέ.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Αλέν Ζιρές): Ασέν, Ντραζέ, Μπρον, Μεριά, Ανταντί, Σασί (107′ Μπαντρί), Σκιρί, Μπεν Μοχάμεντ (82′ Σααλαλί), Κχαζρί, Κενισί (117′ Σαουά), Μσακνί (46′ Σλιτί).

https://youtu.be/KN7QYSvhTrM

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024