Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ANT1: «Προς ακύρωση το «χρυσό» deal της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα»

ANT1: «Προς ακύρωση το «χρυσό» deal της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα»

Την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της δημόσιας τηλεόρασης και των...γνωστών ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προχωράει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα θυμίζουμε, είχε πραγματοποιηθεί η ειδική σύσκεψη για τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ στις 5/7, με την Κυβέρνηση να υιοθετεί τις προτάσεις – σκάνδαλο για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΟΦΗ και λοιπές ΠΑΕ αλλά να μεταθέτει τα οριστικά… μετά τις εκλογές!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 λοιπόν, η νεοκλεγείσα κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία για τα υπέρογκα ποσά που θα δαπανούσε η δημόσια τηλεόραση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεγάλων συλλόγων του πρωταθλήματος της χώρας, αντιλαμβανόμενη το προεκλογικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεντρικό δελτίο του σταθμού επικαλείται ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που έκανε λόγο για «όργιο σπατάλης ύψους 66 εκατομμυρίων», την στιγμή που το Κόπα Αμέρικα, κοστίζει 250.000 ευρώ. Όταν έγινε η σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν την εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ που αντιδρούσε στη συμφωνία μαμούθ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

«Η νέα κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας σκόπιμης δολιοφθοράς εις βάρος της που αποφάσισε η προηγούμενη κυβερνητική ηγεσία, καθώς όπως προκύπτει από εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ οι μετέχοντες στη σύσκεψη είχαν πλήρη επίγνωση του προεκλογικού χαρακτήρα των ανακοινώσεων που έκαναν για να δελεάσουν τους οπαδούς των ομάδων, μεταθέτοντας ωστόσο, στην επόμενη κυβέρνηση μια ισχυρή ωρολογιακή βόμβα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το πόσο αυτό που χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανή σπατάλη» προέρχεται από χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων που δεν μπορούν να επιστρέψουν με κανέναν τρόπο, ούτε με την καλύτερη διαφήμιση πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ.

Τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και άλλες μεγάλες ομάδες αντέδρασαν αμέσως στην σκανδαλώδη συμφωνία που προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Παρατίθεται επιπλέον σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ όπου κάνει λόγο για μια «νάρκη» εκατομμυρίων ευρώ που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να υπενθυμίσουμε μάλιστα ότι η σύσκεψη έγινε δύο ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές, και μέσω αυτής επιχειρήθηκε να δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Superleague. Τα χρήματα αυτά μαζί με όσα επρόκειτο να δαπανήσει η ΕΡΤ για την κάλυψη άλλων αθλητικών διοργανώσεων ξεπερνούν τα 68.000.000 ευρώ.

Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα εισπράξουν από 7,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στην ΕΡΤ η κάθε ομάδα θα κοστίσει από 10, 5 εκατομμύρια ευρώ, με τις επιβαρύνσεις για τα 18 εντός έδρας παιχνίδια τους τη σεζόν. Μάλιστα κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα κόστιζε το ασύλληπτο ποσό των 583.000 ευρώ για την κρατική τηλεόραση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024