Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νασράλα : Πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν θα εξαφάνιζε το Ισραήλ από τον χάρτη

Νασράλα : Πόλεμος ΗΠΑ – Ιράν θα εξαφάνιζε το Ισραήλ από τον χάρτη

Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» σε ενδεχόμενη σύρραξη Ουάσιγκτον – Τεχεράνης, σύμφωνα με τον ηγέτη της σιιτικής παράταξης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος επισήμανε ότι ένας τέτοιος πόλεμος «θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη».

Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» σε ενδεχόμενη σύρραξη Ουάσιγκτον – Τεχεράνης, σύμφωνα με τον ηγέτη της σιιτικής παράταξης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος επισήμανε ότι ένας τέτοιος πόλεμος «θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη».

Μείωσε τις δυνάμεις στη Συρία

Ο Νασράλα ανέφερε επίσης ότι η Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις εκεί έχουν κοπάσει, προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένοι από τους μαχητές της Χεζμπολάχ θα παραμείνουν σε σημεία σε όλη τη χώρα.

Η σιιτική παράταξη του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ και έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια του σύρου προέδρου να επανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας.

«Δεν υπάρχουν περιοχές στη Συρία που έχουμε αποσύρει το σύνολο των δυνάμεων μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο αριθμός των δυνάμεων μας να παραμείνει ο ίδιος», τόνισε ο Νασράλα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar.

Για την ένταση ΗΠΑ – Ιράν

«Εχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας με βάση τις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης», σημείωσε.

Ο συριακός στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ συνέτριψε τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο ηγέτης της σιιτικής παράταξης υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» σε ενδεχόμενη σύρραξη Ουάσιγκτον – Τεχεράνης.

«Το Ιράν μπορεί να βομβαρδίσει το Ισραήλ»

«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Ισραήλ με δύναμη και ορμή», είπε. «Οταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη, θα αλλάξουν γνώμη», προειδοποίησε.

«Η συλλογική μας ευθύνη στην περιοχή είναι να εργαστούμε για την αποτροπή αμερικανικού πολέμου ενάντια στο Ιράν», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ξεσπάσει σύγκρουση.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Χεζμπολάχ, χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές, παρά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων του σιιτικού κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024