Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι πλοίαρχος και τρεις αξιωματικοί του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ

Ελεύθεροι πλοίαρχος και τρεις αξιωματικοί του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ

«Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Grace 1 που συνελήφθησαν από την αστυνομία του Γιβραλτάρ, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση» αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κυβερνήτης και οι τρεις αξιωματικοί του ιρανικού πετρελαιοφόρου που ακινητοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση κυρώσεων, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε η αστυνομία των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ελεύθεροι με εγγύηση»

«Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Grace 1 που συνελήφθησαν από την αστυνομία του Γιβραλτάρ, αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Η έρευνα συνεχίζεται και το Grace 1 παραμένει ακινητοποιημένο», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνήτης του ιρανικού σούπερ τάνκερ και ο πρώτος αξιωματικός τέθηκαν υπό κράτηση την Πέμπτη, και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του πλοίου την Παρασκευή. Οι τέσσερις είναι ινδικής εθνικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πετρελαιοφόρο, μήκους 330 μέτρων, περιείχε 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρού αργού πετρελαίου, τη μέγιστη χωρητικότητά του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο.

Τεχεράνη: Πρόκειται για πειρατεία

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού ακινητοποίησαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «πειρατεία».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ έδωσε το πράσινο φως για την ακινητοποίηση του Grace 1 για 14 ημέρες, μέχρι τις 19 Ιουλίου, αλλά αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συνολικά 90 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024