Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Πειρατεία η αναχαίτιση του πλοίου από τη Βρετανία στο Γιβραλτάρ

Ιράν: Πειρατεία η αναχαίτιση του πλοίου από τη Βρετανία στο Γιβραλτάρ

Η Τεχεράνη ζήτησε από το Λονδίνο την «άμεση απελευθέρωση» του ιρανικού πετρελαιοφόρου που συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ

Η Τεχεράνη ζήτησε από το Λονδίνο την «άμεση απελευθέρωση» του ιρανικού πετρελαιοφόρου που συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ και καταγγέλλει την αναχαίτιση του πλοίου ως πράξη«πειρατείας», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ιρανικό αίτημα υποβλήθηκε χθες το βράδυ στον πρεσβευτή της Βρετανίας στην Τεχεράνη Ρομπ Μακέρ, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι το δεξαμενόπλοιο συνελήφθη «στα διεθνή ύδατα».

Κατά τη συνάντηση με τον Μακέρ στο υπουργείο, οι ιρανικές αρχές κατήγγειλαν ως «απαράδεκτη» την αναχαίτιση του δεξαμενοπλοίου και κάλεσαν το Λονδίνο «να απελευθερώσει άμεσα» το πλοίο, «δεδομένου ότι συνελήφθη έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι τώρα διαθέσιμες».

Επιμένοντας στο γεγονός ότι το πετρελαιοφόρο έπλεε στα διεθνή ύδατα, η Τεχεράνη περιέγραψε τη δράση του βρετανικού Ναυτικού ως «πειρατεία» και υπογράμμισε πως «η Βρετανία δεν είχε κανένα δικαίωμα να επιβάλει τις δικές της μονομερείς κυρώσεις, ούτε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος άλλων χωρών».

Αυτός ο τρόπος δράσης είναι «απολύτως ταυτόσημος με τη βάναυση πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της οποίας οι ευρωπαϊκές χώρες ανέκαθεν διαμαρτύρονταν», προσθέτει το ιρανικό υπουργείο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «επιδόθηκαν στον Βρετανό πρεσβευτή έγγραφα για το πετρελαιοφόρο και το φορτίο του που δείχνουν πως ο πλους του πλοίου ήταν απολύτως νόμιμος».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024