Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ένταση ΗΠΑ - Ιράν μετά την ακινητοποίηση του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ

Νέα ένταση ΗΠΑ – Ιράν μετά την ακινητοποίηση του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις αρχές του Γιβραλτάρ ακινητοποίησαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο περίπου τέσσερα χλμ. νότια του «Βράχου».

Η ακινητοποίηση ιρανικού δεξαμενόπλοιου στο Γιβραλτάρ, το οποίο αποτελεί βρετανικό έδαφος, που φέρεται να μετέφερε πετρέλαιο με προορισμό τη Συρία, είναι «υπέροχα νέα» δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Βρετανική παρέμβαση

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις αρχές του Γιβραλτάρ ακινητοποίησαν το πλοίο νωρίς την Πέμπτη το πρωί περίπου τέσσερα χλμ. νότια του «Βράχου».

Το υπό παναμαϊκή σημαία δεξαμενόπλοιο Grace 1, φέρεται να μετέφερε πετρέλαιο με προορισμό τη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος της Δαμασκού.

«Η Αμερική και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να αποτρέπουν τα καθεστώτα της Τεχεράνης και της Δαμασκού από το να βγάζουν κέρδος από αυτό το παράνομο εμπόριο», σημείωσε σε tweet του ο Μπόλτον.

Δεν επιβεβαίωσε αν η Ουάσιγκτον ζήτησε την ακινητοποίηση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου.

«Κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ»

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε νωρίτερα ότι το Γιβραλτάρ κρατεί το σουπερτάνκερ Grace 1 κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βρετανία.

Η ακινητοποίηση του πλοίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και ο βρετανός πρεσβευτής στην Τεχεράνη κλήθηκε στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών για την «παράνομη ακινητοποίηση» του ιρανικού δεξαμενόπλοιου, όπως την χαρακτήρισε η Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024