Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία ενοποίησης συνοριακών ελέγχων υπέγραψαν Σερβία - Βόρεια Μακεδονία

Συμφωνία ενοποίησης συνοριακών ελέγχων υπέγραψαν Σερβία – Βόρεια Μακεδονία

Η συμφωνία προβλέπει την κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων για τις διελεύσεις ταξιδιωτών αλλά και για τη διακίνηση εμπορευμάτων, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας

Συμφωνία για την καθιέρωση κοινών ελέγχων στη συνοριακή διάβαση Presevo-Tabanovce υπέγραψαν την Παρασκευή στο Βελιγράδι οι υπουργοί Εσωτερικών της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και Όλιβερ Σπασόβσκι.

Η συμφωνία προβλέπει την κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων για τις διελεύσεις ταξιδιωτών αλλά και για τη διακίνηση εμπορευμάτων, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο έλεγχος διαβατηρίων και εμπορευμάτων θα γίνεται πλέον σε ένα σημείο, και όπως συμφωνήθηκε, κατά την έξοδο από τη Σερβία ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στην συνοριακή διάβαση Tabanovce ενώ κατά την έξοδο από τη Βόρεια Μακεδονία ο έλεγχος θα γίνεται στον συνοριακό σταθμό Presevo. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή σε έναν μήνα.

Ο ΥΠΕΣ της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς απέδωσε ιστορική σημασία στη συμφωνία αυτή, επισημαίνοντας ότι οι ταξιδιώτες δεν θα ταλαιπωρούνται περιμένοντας πολλές ώρες για να περάσουν τα σύνορα, ενώ με την ταχύτερη διακίνηση των εμπορευμάτων θα έχουν οικονομικό όφελος οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τη συνοριακή διάβαση Presevo-Tabanovce αλλά και όλες οι χώρες της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024