Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη των S-400 στην Τουρκία - H αντίδραση των ΗΠΑ

Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη των S-400 στην Τουρκία – H αντίδραση των ΗΠΑ

Στην Τουρκία έφτασαν τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν σήμερα από την Άγκυρα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Η παραλαβή των S-400 θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες με την άφιξη των πρώτων τμημάτων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400. Στις φωτογραφίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας φαίνονται φορτηγά που μεταφέρουν τμήματα του συστήματος.

Ετοιμάζουν την απάντησή τους οι ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα πως ανώτεροι αμυντικοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την απάντηση του Πενταγώνου στην παραλαβή από την Τουρκία ενός προηγμένου ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως η υφυπουργός Άμυνας Έλεν Λορντ και ο αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για θέματα πολιτικής Ντέιβιντ Τράχτενμπεργκ θα δώσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του για το θέμα αυτό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024