Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δ. Μανωλάκου στο One Channel: Με υποδομές μετριάζεις τις καταστροφές

Δ. Μανωλάκου στο One Channel: Με υποδομές μετριάζεις τις καταστροφές

Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η κ. Μανωλάκου μίλησε μεταξύ άλλων για την κλιματική αλλαγή, αλλά και το ζήτημα πρόληψης και υποδομών.

Καλεσμένη στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (11/7) η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η κ. Μανωλάκου μίλησε μεταξύ άλλων για την κλιματική αλλαγή, αλλά και το ζήτημα πρόληψης και υποδομών.

«Ακραία φαινόμενα υπάρχουν αλλά υπάρχουν και ακραίες ελλείψεις σε υποδομές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως «η περιβαλλοντική αλλαγή είναι το άλλοθι της καταστροφής του περιβάλλοντος για το καπιταλιστικό κέρδος και χρησιμοποιείται πιο πολύ για μπίζνες και όχι για την προστασία των πολιτών».

Αναφερόμενη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπογράμμισε πως «είναι μια μορφή, η ανάπτυξη της οποίας μπορεί να μειώσει την ενεργειακή φτώχεια, δε συμβαίνει όμως αυτό», κατηγορώντας με αυτόν τον τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ερωτηθείσα για τις προθέσεις του ΚΚΕ σε περίπτωση διακομματικής αυτοτελούς πολιτικής προστασίας, υπογράμμισε πως αυτό θα συμμετείχε αλλά με προϋποθέσεις.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιλαϊκή πολιτική» και «φιλολαϊκά λόγια», τα οποία καλλιέργησαν απογοήτευση και μοιρολατρία στο λαό και υπονόμευσαν αξίες και ιδανικά της Αριστεράς. Για τη νέα κυβέρνηση, εκτιμά πως η ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πως υπάρχουν δεσμεύσεις της για τα πλεονάσματα και τα κόκκινα δάνεια.

Τέλος, για το ΚΚΕ, το χαρακτήρισε συνεπές ως προς την οργάνωση του εργατικού κινήματος, «γιατί μόνο με τον ταξικό αγώνα κερδίζεις».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024