Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτυρικός ο θάνατος της αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη - «Μπορεί να είναι σεξουαλικό έγκλημα»

Μαρτυρικός ο θάνατος της αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη – «Μπορεί να είναι σεξουαλικό έγκλημα»

Η ΕΛ.ΑΣ εργάζεται πυρετωδώς, με απόλυτη μυστικότητα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, που από την πρώτη στιγμή είχε «άρωμα» δολοφονίας

Μαρτυρικό θάνατο είχε, όπως όλα δείχνουν, η Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ιτον, με τα στοιχεία για τους λόγους, αλλά και το τρόπο θανάτου της να προκαλούν σοκ.

Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης και μεταδίδει το ekriti.

Επισημαίνεται, δε, ότι η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή την ημέρα της εξαφάνισής της.

Η «Sue», όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και συνεργάτες της, ήταν αθλητικός τύπος και γυμναζόταν συστηματικά. Γι’ αυτό άλλωστε, δεν εξέπληξε κανέναν το γεγονός ότι, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση μιας εργασίας της σε σεμινάριο, είχε βγει για τρέξιμο.

Ωστόσο, από κει και πέρα ξεκινούν τα ερωτήματα, η απάντηση των οποίων ίσως οδηγήσει και στη λύση του γρίφου.

Πάλεψε για τη ζωή της…

Η ΕΛ.ΑΣ εργάζεται πυρετωδώς, με απόλυτη μυστικότητα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, που από την πρώτη στιγμή είχε «άρωμα» δολοφονίας.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι.

Ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή εξέταση όπως και δείγμα Dna ενώ μετά το πέρας της πολύωρης ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε την Τετάρτη, θα γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι υπάρχουν ευρήματα που καταδεικνύουν πως η άτυχη γυναίκα πιθανότατα βασανίστηκε πριν τον ασφυκτικό θάνατο της, όπως αποκαλύφθηκε από την πολύωρη εξέταση της σορού της από τους ιατροδικαστές Κρήτης.

Μάλιστα ξεκίνησαν αμέσως και οι πρώτες δειγματοληψίες γενετικού υλικού από υπόπτους που προσήχθησαν, για να συγκριθεί σε περίπτωση που το DNA του δολοφόνου βρεθεί και απομονωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», φαίνεται επίσης πως η 60χρονη βιολόγος πάλεψε για την ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το dna του δολοφόνου της.

Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια της

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από το τραγικό γεγονός. Η Σούζαν ήταν μια εξαίρετη επιστήμονας, αξιαγάπητη σύζυγος και μητέρα, όπως και αθλήτρια. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Πλανκ, στο οποίο εργαζόταν, μετά το μοιραίο περιστατικό.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, που άνοιξε σελίδα στο Facebook με τίτλο «Αναζητώντας τη Σούζαν», η 60χρονη αγαπούσε πολύ το τρέξιμο και ακριβώς την προηγούμενη ημέρα, πριν από εκείνη της εξαφάνισής της, περίπου το απόγευμα και τότε είχε βγει για τρέξιμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τελευταία φορά η Ίτον εθεάθη να παίζει πιάνο στο lobby του ξενοδοχείου όπου φιλοξενήθηκε το συνέδριο.

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι η βιολόγος άφησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της κινητό, διαβατήριο και ρολόι. Τα μόνο που έλειπαν ήταν τα αθλητικά της παπούτσια και το κοντομάνικο με το οποίο έτρεχε.

Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος του Radio Politica

Μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δημοσιογράφος του Radio Politica, Νίκος Παπαδάκης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία.

«Έλειπε ένα κομμάτι από το αυτί της, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024