Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Μετά από έξι χρόνια στις φυλακές αποφυλακίστηκε χθες ο Νίκος Ρωμανός

Μετά από έξι χρόνια στις φυλακές αποφυλακίστηκε, χθες Τετάρτη, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος έγινε γνωστός από την στενή φιλία που τον συνέδεε με τον επίσης νεαρό Αλέξη Γρηγορόπουλο,, καθώς ήταν μαζί του το βράδυ του θανάτου του τελευταίου στα Εξάρχεια.

Ο Νίκος Ρωμανός στα τέλη Μαΐου 2019 έκανε το αποφασιστικό βήμα αποφυλάκισης, όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με βάση μια πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά το αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Η απόφαση αυτή άνοιξε το δρόμο να αποφυλακιστεί.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολεως του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Ιστορικό φυλάκισής του

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» του ήταν το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο Αθηνών δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου απολυτήριο Λυκείου.

Μετά, και ενώ ήταν ακόμα φυλακισμένος, εισήχθη μέσω εξετάσεων στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Από τις 26/10/2016 και μετά κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τήρησε απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του. Να σημειωθεί κοντεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Τέλος, ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024