Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DBS GT Zagato: Παρελθόν και παρόν... εν τη ενώσει

Aston Martin DBS GT Zagato: Παρελθόν και παρόν… εν τη ενώσει

H βρετανική φίρμα και ο ιταλικός οίκος συμπράττουν δημιουργώντας μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση με επιρροές από το παρελθόν της συνεργασίας τους και «μπόνους» ισάριθμες ανακατασκευασμένες DB4 GT Zagato που θα συνοδεύσουν την DBS GT.

H βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της DBS GT Zagato η οποία πρόκειται να αποτελέσει το σπανιότερο μοντέλο που έχουν συνδημιουργήσει η Aston Martin και ο ιταλικός οίκος καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 19 αντίτυπα.

Η DBS GT αντλεί τις επιρροές της από την κλασική DB4 GT Zagato μιμούμενη τη σιλουέτα της με το μακρύ καπό και την χαρακτηριστική γραμμή οροφής. Η τελευταία βέβαια έχει σμιλευθεί, από ανθρακόνημα στο γνώριμο double-bubble μοτίβο του ιταλικού οίκου το οποίο στην προκειμένη περίπτωση έχει στερήσει την DBS GT Zagato από πίσω παρμπρίζ.

Απουσία γυάλινης επιφάνειας στο πίσω τμήμα, η DBS GT Zagato διαθέτει ένα σύστημα καμερών που αποκαθιστά την όραση προς το πίσω τμήμα. Εκτός από την οροφή, από ανθρακόνημα κατασκευάζεται και η κινούμενη γρίλια η οποία αποτελείται από 108 στοιχεία που ανοίγουν όταν ο κινητήρας ενεργοποιείται και κλείνουν όταν δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Το σύνολο προέρχεται από την DBS Superleggera κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα twin-turbo V12 με χωρητικότητα 5,2 λίτρων, ισχύ 715 ίππων και 900 Nm ροπής.

Μαζί με τα 19 αντίτυπα της DBS GT θα κατασκευαστούν επίσης εκ νέου ακόμα 19 αντίτυπα της DB4 GT Zagato εν είδει ενός ιδιότυπου δώρου για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες με το απαιτούμενο τίμημα φυσικά, το οποίο διαμορφώνεται σε έξι εκατομμύρια στερλίνες για κάθε «σετ». Η κατασκευή της DBS GT θα ξεκινήσει από το 2020 καθώς πρώτα θα κατασκευαστούν οι DB4 GT οι οποίες θα διατεθούν από το 2019.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024