Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν... τα πουλιά και τα σκουλήκια

Πούτιν: Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν… τα πουλιά και τα σκουλήκια

Η Ρωσία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, υπολείπεται κατά πολύ των άλλων χωρών στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής ή της αιολικής

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αμφισβήτησε σήμερα το κατά πόσο είναι ασφαλής η αιολική ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι οι ανεμογεννήτριες είναι επιβλαβείς για τα πουλιά και τα σκουλήκια.

«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι καλό πράγμα, όμως άραγε λαμβάνονται υπόψη τα πουλιά σε αυτήν την περίπτωση; Πόσα πουλιά σκοτώνονται;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε ένα συνέδριο για τη βιομηχανία που οργανώθηκε στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ. «Οι (ανεμογεννήτριες) δονούνται, με αποτέλεσμα να σκουλήκια να βγαίνουν από το έδαφος. Δεν είναι αστείο», πρόσθεσε.

Η Ρωσία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, υπολείπεται κατά πολύ των άλλων χωρών στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής ή της αιολικής.

Η αιολική ενέργεια σπανίως χρησιμοποιείται στη χώρα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Η εταιρεία Enel Russia σκοπεύει να επενδύσει 90 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας δυναμικότητας 71 μεγαβάτ, μέχρι το 2024.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024