Στο τι περιμένει ο κλάδος της αστυνομίας από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Line ο γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σπήλιος Κρικέτος.

Μιλώντας για τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου είπε πως «κανείς δεν κλώτσησε κανέναν» είπε και συμπλήρωσε πως «λάβαμε σήμα για ληστεία και όταν φτάσαμε εκεί και βρήκαμε έναν άνθρωπο να κρατάει γυαλί και να απειλεί». «Όλοι αυτοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι και θα δούμε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ» διευκρίνισε και κατέστησε σαφές πως κάποιες φορές «χρειάζεται και η νόμιμη αστυνομική βία».

«Κανένας δεν κάθεται να τον συλλάβουν και να τον πάνε στη δικαιοσύνη. Έχουν κινδυνέψει να σκοτωθούν δικοί μας άνθρωποι. Να καταλάβουν ότι η αστυνομία βεβαίως πρέπει να σκέφτεται τα δικαιώματα του πολίτη, άρα να καταλάβει και η κοινωνία ότι κανένας δεν συλλαμβάνεται με λουλούδια».

Τέλος, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδερφοί του, κατέστησε σαφές πως «οι αστυνομικοί δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους φορώντας τη στολή, γιατί φοβούνται ότι θα τους σκοτώσουν».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας