Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχώρησαν πρόσφυγες και αλληλέγγυοι από το ξενοδοχείο City Plaza

Αποχώρησαν πρόσφυγες και αλληλέγγυοι από το ξενοδοχείο City Plaza

Έληξε χτες το βράδυ έπειτα από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza με πρωτοβουλία των προσφύγων και των αλληλέγγυων, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

Έληξε χθες το βράδυ, έπειτα από τρία χρόνια, η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza με πρωτοβουλία των προσφύγων και των αλληλέγγυων, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αλληλέγγυων, οι απαιτήσεις του εγχειρήματος της στέγασης των προσφύγων στον χώρο της κατάληψης ήταν ιδιαίτερα μεγάλες σε πόρους και δυνάμεις.

Απόψε στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καθώς και η ιδιοκτήτριά του, Αλίκη Παπαχελά.

Η κατάσταση στο ξενοδοχείο είναι σε γενικές γραμμές καλή, αφού πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους.

Η ανακοίνωση των αλληλέγγυων

Σε εκτενή ανακοίνωση στο Facebook, αναφέρεται το ιστορικό της κατάληψης και οι λόγοι που το εγχείρημα τερματίστηκε. Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό».

Επισημαίνεται επίσης: «Οι απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλες σε πόρους και δυνάμεις […] Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε πολλά αυτοοργανωμένα εγχειρήματα ο ενθουσιασμός, η δέσμευση και η συμμετοχή φθίνουν στο πέρασμα του χρόνου -ειδικά σε μια συνθήκη τόσο απαιτητική».

«Το κλείσιμο του City Plaza εφάπτεται με την αδυναμία του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να αναπτύξει αποτελεσματικές μορφές οργάνωσης, κινητοποίησης και λόγου για το προσφυγικό που να ανταποκρίνονται στα επίδικα της εποχής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ότι η ομάδα των καταληψιών ήταν εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο και πως τώρα αποχώρησαν προκειμένου να μην συλληφθούν.

«Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο […] Έφυγαν για να μην συλληφθούν» ανέφερε.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024