Φωτογραφίες: Αutomedia

H νέα M4 Cabrio κάνει την πρώτη της εμφάνιση από τα πεδία δοκιμών, δίνοντας μια πρώτη εικόνα των σημαντικών αλλαγών που ετοιμάζει εν όψει της έλευσής της η οποία αναμένεται στις αρχές του 2021.

Πρώτη και κύρια μεταβολή, είναι η αντικατάσταση της μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής της με μια νέα υφασμάτινη η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό του βάρους της κατασκευής αλλά και στην καλύτερη κατανομή του.

Πλην της οροφής, η νέα Μ4 Cabrio δείχνει να διαθέτει πιο επιθετικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, φαρδύτερα κατώτερα πλευρικά τμήμα, διογκωμένους θόλους ενώ το παζλ συμπληρώνεται από τους ευμεγέθεις τροχούς και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για την φροντίδα του M Division.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν οπτικά τεκμήρια για το εσωτερικό της, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία σπορ καθισμάτων καθώς και η τελευταία εκδοχή του συστήματος infotainment της BMW iDrive με οθόνη αφής 10,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Στην αθέατη πλευρά της αναμένεται να βρεθεί ο ίδιος straight six των 3,0 λίτρων που πρόκειται να εφοδιάσει και την επικείμενη Μ3 Sedan η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της, στην Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

Αν και η M3 δεν έχει ακόμα ξεδιπλώσει τα χαρτιά της, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές ισχύος 480 και 510 ίππων, με τη δεύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του να εφοδιάζει την έκδοση Competition σύμφωνα με τις πρόσφατες συνήθειες της BMW.

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ισχύος αναμένεται να ακολουθήσει και η M4 Cabrio που όπως και η Μ3, εκτός από το νέο κινητήρα θα επωφεληθεί επίσης από σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει, εφόσον το επιθυμεί, την μετάδοση της κίνησης αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Με δεδομένο ότι η αποκάλυψη της Μ3 Sedan έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης, αλλά και ότι βάσει των συνηθειών της BMW αμέσως μετά δηλαδή περί τα μέσα του 2020 θα πάρει σειρά η M4 Coupe, η M4 Cabrio αναμένεται να ακολουθήσει από τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η επικείμενη άφιξη της M3 Sedan αναμένεται να δώσει μια σαφή εικόνα για τα χαρακτηριστικά της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο