Φωτογραφίες: Automedia

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τo νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Audi στην S έκδοση του,  προσφέροντας λίγα ακόμα κομμάτια από το παζλ που θα διαμορφώσει την νέα γενιά του.

Ακολουθώντας τη συνήθη εξελικτική τακτική της Audi σε ό,τι αφορά την αισθητική, τόσο το νέο A3 όσο και η ισχυρότερη S3 έκδοσή του δεν πρόκειται να φέρουν επανάσταση στην εικόνα τους, υιοθετώντας στοχευμένες αλλαγές που θα φροντίσουν να δώσουν το στίγμα της διαδοχής.

Σε αυτές όπως διαφαίνεται από το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο συγκαταλέγονται τα πιο επιθετικά φωτιστικά σώματα ενώ στην προκειμένη περίπτωση ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας φιλοξενεί και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα οι οποίες και στην προκειμένη περίπτωση προδίδουν την ταυτότητα της έκδοσης.

Στην ισχυρή ταυτότητα της έκδοσης συνηγορεί και η παρουσία τεσσάρων απολήξεων για την εξάτμιση ενώ εκκρεμεί ο αεροδυναμικός διαχύτης ο οποίος δεδομένα θα προστεθεί και εξίσου δεδομένα προδιαγράφεται επιθετικότερος.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αύξηση ισχύος της έκδοσης που σύμφωνα με πληροφορίες θα επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου κινητήρα προσφέροντας περί τους 325 ίππους, μέγεθος που αν επαληθευτεί, θα της προσφέρει ένα προβάδισμα ισχύος έναντι του ανταγωνισμού των Mercedes ΑΜG A 35 και BMW M135i που αμφότερες αποδίδουν 306 ίππους.

Τις προδιαγραφές του S3 δεδομένα θα συμπληρώσουν η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα αναλάβει την διαχείριση της ισχύος και την μετάδοσή της στους δύο άξονες.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης του S3, αν και η Audi δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ακριβείς ημερομηνίες, με δεδομένο ότι οι μικρότερης ισχύος εκδόσεις του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες, το S3 θα ακολουθήσει στις αρχές του 2020.

 

Γράψτε το σχόλιο σας