Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρίκη στο Ελ Σαλβαδόρ: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα

Φρίκη στο Ελ Σαλβαδόρ: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα

Ομαδικός τάφος με συνολικά 11 πτώματα βρέθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσαν εισαγγελείς χθες Δευτέρα.

Ομαδικός τάφος με συνολικά 11 πτώματα βρέθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσαν εισαγγελείς χθες Δευτέρα.

Τα πτώματα που εντοπίστηκαν σε περιοχή ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας, πιστεύεται πως ανήκουν σε θύματα της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), ανθρώπους οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί μεταξύ του 2017 και του 2018.

Συνολικά 128 ύποπτοι, πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στη συμμορία, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

Η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην περιοχή γύρω από το Ιλοπάνγκο, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, συνεχίζεται.

Οι ομάδες που διενεργούν την έρευνα αναμένουν να εντοπίσουν εξάλλου τα πτώματα τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί το 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα La Prensa Grafica.

Ο γενικός εισαγγελέας Ραούλ Μελάρα τόνισε σε δημοσιογράφους ότι για τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε, η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων αποτελεί προτεραιότητα.

Μόνο πέρυσι, πάνω από 3.000 πρόσωπα δηλώθηκε στις αρχές ότι έχουν εξαφανιστεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε — ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου — έχει δεσμευθεί ότι θα συντρίψει τις μάρας, τις βίαιες συμμορίες των δρόμων, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά εκτιμήσεις των αρχών, τα μέλη των μάρας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 70.000.

Στο Ελ Σαλβαδόρ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο. Πέρυσι ο δείκτης αυτός ανήλθε σε 51 ανά 100.000 κατοίκους — και αυτό παρότι ήταν υποδιπλάσιος εκείνου που κατέγραφαν οι αρχές τρία χρόνια νωρίτερα.

Η κεντρική Αμερική γενικά θεωρείται μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στον πλανήτη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες της περιφέρειας αυτής κάθε χρόνο για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια· οι περισσότεροι προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024