Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο των συναντήσεων του προέδρου του SSM στην Αθήνα

Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο των συναντήσεων του προέδρου του SSM στην Αθήνα

Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και ιδιαιτέρως το ζήτημα των κόκκινων δανείων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του προέδρου του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ με τον Γιάννη Στουρνάρα και τους τραπεζίτες.

Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και ιδιαιτέρως το ζήτημα των κόκκινων δανείων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του προέδρου του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία, με τον Γιάννη Στουρνάρα και τους τραπεζίτες.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ο κ. Ενρία είχε συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόντες ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο κ. Ενρία ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Επιτακτική ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κύριος Enria είχε συνάντηση με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κυρίου Enria βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.

Ο επικεφαλής του SSM συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024