Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραστεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Πέρασαν στα ενδότερα του Μεγάρου όπου είχαν μια σύντομη συνομιλία. Ιδιαίτερη η στιγμή όπου ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Μαξίμου έπειτα από 4,5 χρόνια.

 

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» ήταν η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη την ώρα που έφθασε στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα. Ζωντανά η ορκωμοσία από το Προεδρικό Μέγαρο.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

 

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας