Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κορυφαίες τροφές για μωρά

Οι κορυφαίες τροφές για μωρά

Είναι γεμάτες από απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους σε συνταγές

Υπάρχουν πάρα πολλές υγιεινές και φιλικές προς τα μωρά τροφές εκεί έξω, αλλά αυτές που ακολουθούν ξεχωρίζουν και προτείνονται από γιατρούς και διατροφολόγους. Είναι γεμάτες από απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους.

Αβοκάντο. Το βουτυρώδες φρούτο-λαχανικό είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Στην πραγματικότητα, η σύνθεση του αβοκάντο είναι αρκετά παρόμοια με εκείνη του μητρικού γάλακτος. Λιώστε το αβοκάντο με το πιρούνι και φτιάξτε μωρουδιακό γουακαμόλε.

Μπανάνα. Γνωστή ως άριστη πηγή καλίου, αυτό το φρούτο περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη Β6, C, σίδηρο και ασβέστιο. Φτιάξτε πουρέ ή το πρώτο του smoothie με κομμάτια από μπανάνα, ροδάκινο και γιαούρτι.

Μύρτιλα. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μπαίνουν είτε σαν συνοδευτικά με το πρωινό είτε σε μορφή πουρέ με άλλα φρούτα.

Μπρόκολο. Το γνωστό λαχανικό περιλαμβάνει φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και καταπολεμά τον καρκίνο. Ξεκινήστε με το μπρόκολο από νωρίς ώστε να μάθει να το τρώει από μωρό με διάφορους τρόπους.

Φακές. Είναι το όσπριο που μπορεί να καταναλωθεί εύκολα και από τα μωρά αλλά γίνεται και πουρές. Συνοδεύστε τις με καρότα.

Κρέας. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει το κρέας ως πρώτη τροφή επειδή είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ψευδάργυρου και σιδήρου. Τα μωρά, επίσης, απορροφούν σίδηρο πιο εύκολα από το κρέας από ό,τι από τα δημητριακά.

Γιαούρτι. Πλούσιο σε βιταμίνη D και ασβέστιο και απαραίτητο για υγιή οστά και δόντια. Το μωρό μπορεί να το ξεκινήσει στους 4 με 6 μήνες

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024