Η πρώτη γεύση της ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο ήταν καλή στη νίκη 1-0 επί της Γκόρνικ Ζάμπρζε και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του Πορτογάλου.
Ο προπονητής αναφέρθηκε στην εικόνα του φιλικού, ενώ μίλησε και για τη δουλειά που έχει να κάνει μπροστά της η ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στη ΝΟVΑ:

Τι εικόνα του άφησε η ομάδα: «Εχουμε 14 προπονήσεις στο σύνολο. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε το 5ο της φιλικό παιχνίδι. Ηταν ξεκάθαρο πως όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο δύσκολο να καταβάλλουμε προσπάθεια. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα όποτε θέλαμε και να κάνουμε κάποια λάθη. Είδαμε μία ομάδα ξεκάθαρα που έχει μία ιδέα στο παιχνίδι της. Βασικά αυτός ήταν ο στόχος. Ακόμα και τα λάθη όταν γίνονταν ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι ώστε το παιχνίδι να μας ωφελήσει ως μία ακόμη προπόνηση. Εχουμε δρόμο. Εχουμε πολλά να χτίσουμε».

Για το χτίσιμο της κυκλοφορίας ακόμα και από τον τερματοφύλακα; «Υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την περσινή ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω. Το να χρησιμοποιήσουμε τον τερματοφύλακα είναι πάντα μία λύση. Φυσικά χρειαζόμαστε κίνηση στις γραμμές, για να ανοίγουν οι χώροι».

Για τα εξτρέμ που συνέκλιναν συνεχώς στον άξονα; «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που χρησιμοποιείς και δημιουργείς χώρους. Θέλουμε να παίξουμε και με τα μπακ και με τα εξτρέμ κι αυτό θα δουλέψουμε».

Για τον ψυχολόγο; «Δεν είναι αθλητικός ψυχολόγος. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σε διαφορετικό πεδίο. Εχει έρθει κυρίως για μένα για να με βοηθήσει σε κάποια θέματα. Είναι ένας εξωτερικός συνεργάτης και θα μας βοηθήσει».

Γράψτε το σχόλιό σας