Ενωτικός και αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προγράμματός του εμφανίστηκε κατά την πρώτη δήλωσή του μετά την επισημοποίηση της νίκης της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μήνυμά του από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, υπογράμμισε ότι ζήτησε ισχυρή εντολή και πως ο ελληνικός λαός την προσέφερε γενναιόδωρα. «Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πως έχει πλήρη επίγνωση της εθνικής ευθύνης. «Με σεμνότητα, ταπεινότητα και σεβασμό αντιμετωπίζω την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» είπε και πρόσθεσε: «Ξέρω τις δυσκολίες αλλά αντλώ δύναμη από τον λαό».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός θέλησε να κλείσει ένας κύκλος βαθιά επώδυνος και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο της νέας κυβέρνησης. «Σηκώνουμε τα μανίκια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι βασικοί του στόχοι είναι η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η μείωση των φόρων, η ασφάλεια, η αξιοπρεπή Υγεία και Παιδεία και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Δεν θα ζητήσω στο όνομα του ρομαντικού πατριωτισμού να επιστρέψετε άμεσα, αλλά να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα».

Ευχαρίστησε για την στήριξη την οικογένειά του, ενώ σημείωσε ότι τον προστατεύει η ευχή των γονιών του.

Κατέληξε, δε, επισημαίνοντας ότι «από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος λίγο πιο λαμπερός».

Γράψτε το σχόλιό σας