Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξενάγηση Τσίπρα στο Μαξίμου - Το τασάκι με τον Τσε  και η «εξομολόγηση» για τη Μπέτυ

Ξενάγηση Τσίπρα στο Μαξίμου – Το τασάκι με τον Τσε και η «εξομολόγηση» για τη Μπέτυ

«Ξενάγηση» στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξής του που παραχώρησε στον Alpha

«Ξενάγηση» στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξής του που παραχώρησε στον Alpha.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε αρκετές άγνωστες πτυχές για τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τα παιδιά του και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα ενώ αναφερόμενος στο γραφείο του στο Μαξίμου, το χαρακτήρισε καταθλιπτικό. «Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τις σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν από το Μαξίμου, ξεχωρίζοντας τον Μπάρακ Ομπάμα. Πάντως, παρά το γεγονός ότι ευχήθηκε να μείνει στο Μαξίμου και μετά τις επόμενες εκλογές, η «ξενάγηση» στο Μαξίμου έμοιαζε περισσότερο με αποχαιρετισμό.

«Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου, ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω «φεύγεις»» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τον μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του. «Δεν είχα άλλη επιλογή. Φτάσαμε ως εδώ. Κλείσαμε έναν κύκλο. Τώρα πρέπει να προχωρήσω μπροστά» είπε για τον Πάνο Καμμένο.

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: «Όταν μπήκα εδώ, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους, για να πάει μπροστά ο λαός».

Για τα παιδιά του και τη Μπέτυ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σύντροφό του Μπέτυ και στα παιδιά του. «Με την Μπέτυ έχουμε κάνει πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε, για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το παιδί του τον ρώτησε: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».

«Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ» είπε, ενώ, στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή, αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».

Το τασάκι με τον Τσε και η ξύλινη προτομή ενός ινδιάνου

Ξεχωριστό κομμάτι της ξενάγησης Τσίπρα στο Μαξίμου, ήταν τα διάφορα αντικείμενα και δώρα που έχει στο γραφείο του. Ο πρωθυπουργός έδειξε στον δημοσιογράφο του Alpha μία ξύλινη προτομή ενός Ινδιάνου, δώρο του προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες,  μια μικρή μπάλα μπάσκετ (που δεν θυμόταν ποιος του την χάρισε), ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα και μια πένα που του δώρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια»

Σε  άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά. Έδωσα μέχρι εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024