Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Την Κυριακή ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μνημονιακούς, φασίστες - ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Την Κυριακή ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μνημονιακούς, φασίστες – ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ

«Ο ελληνικός λαός έχει επιλογή να στηρίξει το ΚΚΕ που του είπε μόνο την αλήθεια, που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του, μπροστά στους αγώνες και απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και στη Βουλή και στους αγώνες» υπογράμμισε.

Στη συμπλήρωση 4 ετών από την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 «για να μας φορέσει «καπέλο» το 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο» αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Θήβα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τότε που το λαϊκό «όχι» έγινε «ναι» μέσα σε ένα βράδυ. Τότε που το δούλεμα στον ελληνικό λαό πήγε σύννεφο. Τότε που του μιλούσαν για «ανάσες αξιοπρέπειας» και πίσω από την πλάτη του έστελναν επιστολές στην τρόικα και παρακαλούσαν για νέα συμφωνία-μνημόνιο. Τότε που ο κ. Τσίπρας μας κουνούσε το δάχτυλο μέσα στη Βουλή, λέγοντας, ότι δεν θα φέρει μνημόνιο» συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ «έλεγε την αλήθεια στο λαό και τον καλούσε να ακυρώσει και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να πει συνολικά «ΌΧΙ σε κάθε μνημόνιο, ΌΧΙ στην ΕΕ». Επειδή βλέπαμε ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα δημοψήφισμα μόνο και μόνο για να στρώσει το έδαφος της τυπικής συνθηκολόγησης με το Σόιμπλε και τη Μέρκελ».

Όπως επισήμανε «η «κωλοτούμπα» δεν έγινε ξαφνικά στις 5 Ιουλίου, αλλά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε προδιαγραφεί πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση. Τότε που έδινε τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές» ενώ ταυτόχρονα «καλλιεργούσε αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί μέσα σε αυτό το σύστημα και μέσα στην ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές να ανακουφιστεί, να ζήσει καλύτερα».

«Οι αυταπάτες και η εκκωφαντική διάψευσή τους οδήγησαν στην απογοήτευση, η απογοήτευση στη συντηρητική στροφή και κάπως έτσι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και το ύφος που ακολούθησε, έφερε τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «δεν ξεχνάμε την περίοδο πριν το μνημόνιο που έβγαιναν μαζί Τσίπρας – Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκης κι έλεγαν ότι «η κατάργηση των μνημονίων ήταν απλά ένα σχήμα λόγου». Δεν πέρασαν 24 ώρες από το δημοψήφισμα και όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, εκτός φυσικά από το ΚΚΕ, συμφώνησαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε νέο μνημόνιο. Και μόνο το ΚΚΕ είχε βγει κι είχε καταγγείλει στο λαό αυτή τη μεγάλη συμπαιγνία και κοροϊδία του λαού που κατέληξε στην κοινή ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο».

Υπενθύμισε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «ψήφισε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στις 10 Ιουλίου στην εξουσιοδότηση της Βουλής προς την κυβέρνηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και τώρα κάνει πως δεν το θυμάται», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Βαρουφάκης «είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Φλεβάρη του 2015 επέκτεινε με τη τζίφρα του το μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου». «Γι’ αυτό και λέμε ότι την Κυριακή ο λαός μας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς, 2 φασίστες – ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός «δεν είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο βούρκο που έχει επιλέξει», ούτε είναι «αναγκασμένος να γυρίσει πίσω και να δώσει συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ενώ, επίσης, «δεν έχει λόγο να σκορπίσει ξανά τη ψήφο του σε κόμματα μιας χρήσης που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την οποία τα προορίζει το σύστημα».

«Ο ελληνικός λαός έχει επιλογή να στηρίξει το ΚΚΕ που του είπε μόνο την αλήθεια, που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του, μπροστά στους αγώνες και απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και στη Βουλή και στους αγώνες» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για νέα αντιλαϊκά μέτρα και προδιαγεγραμμένη πορεία από την Δευτέρα βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2060 τις οποίες «έχουν προσυπογράψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Όσοι δεν θέλουν να δουν μεθαύριο το βράδυ τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι και τον Βορίδη να χαμογελούν, ας σκεφτούν τι είναι αυτό που μπορεί να τους κόψει το γέλιο. Δεν είναι η Παπακώστα, ο Κουίκ, ο Ραγκούσης, άνθρωποι δηλαδή με τους οποίους έχουν κάτσει στις ίδιες υπουργικές καρέκλες στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με δεκάδες βουλευτές, γιατί μόνο έτσι θα ξέρουν όλοι αυτοί ότι θα φτύσουν αίμα για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί θα ξέρουν ότι θα τους βομβαρδίσουμε με τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ και θα πρέπει να ψάχνουν κάθε φορά δικαιολογίες για να τις απορρίψουν» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στον λαό της Βοιωτίας τον κάλεσε να θέσει στον εαυτό του το ερώτημα αν προτιμά την τρίτη έδρα της περιφέρειας να την πάρει η εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ, αν προτιμά να πάρει 2 βουλευτές η ΝΔ ή την μία να την πάρει το ΚΚΕ;

«Προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας ναζιστής που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις για τη σφαγή στο Δίστομο οι Γερμανοί αλλά τα ελληνικά κόμματα; ή προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας από το ΚΚΕ, που θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των χιλιάδων βιομηχανικών εργατών της περιοχής, των εμποροϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών και των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων;» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στις έτοιμες τροπολογίες και προτάσεις νόμου που το ΚΚΕ θα καταθέσει στη Βουλή την επομένη των εκλογών με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, υπενθυμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχαν απορρίψει τις έξι προτάσεις νόμου και τις δεκάδες τροπολογίες του ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων.

Ανέφερε επίσης ότι οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων «είχαν στο επίκεντρο τους, είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική «σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1».

«Να λοιπόν γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ. Έτσι ώστε, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία. Θα διεκδικήσουμε επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων» είπε ο Δ. Κουτσουμπας, καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και τονίζοντας «δεν θα σας διαψεύσει ποτέ. Θα λάμψει το χαμόγελο όλων. Γιατί το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά ανοιχτή για όλους και για όλες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024