Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί το πρακτορείο Bloomberg λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου καθώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός για τους ηγέτες της ΕΕ είναι ένας εξημερωμένος λαϊκιστής που έβγαλε τη χώρα από το χείλος της κατάρρευσης αλλά «πούλησε» αρκετούς Έλληνες.

«Για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Τσίπρας είναι ο εξημερωμένος λαϊκιστής που έβγαλε τη χώρα από το χείλος της κατάρρευσης…κι έκανε μία συμφωνία με τους πιστωτές» αναφέρει το Bloomberg σημειώνοντας  ρίχνοντας εν συνεχεία «καρφιά» στον πρωθυπουργό για μία σειρά θεμάτων, όπως την υπερφορόλογηση .

«Αλλά για πολλούς Έλληνες ο Τσίπρας τους «πούλησε» καθώς υπέμειναν μια οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το 2010. Υποχώρησε στις απαιτήσεις των δανειστών για περισσότερες περικοπές και αυξήσεις στους φόρους, απέτυχε να αντιμετωπίσει το κύμα των μεταναστών και προκάλεσε διαμαρτυρίες για τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Εν τω μεταξύ η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει σε φάση ανάπτυξης αποτυγχάνοντας έκτοτε να πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Τι λένε πολίτες

Το αμερικανικό πρακτορείο Βlooomberg  αναφέρεται και στις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες καταστηματάρχες.

Όπως υποστηρίζει ο υποδηματοποιός Μιχάλης Ασίκης, ο αγώνας για να τα βγάλουμε πέρα ή για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στη ζωή, έχει γίνει ο κανόνας για πολλούς…παρά την υπόσχεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «έρχεται η ελπίδα» όταν ανέλαβε την εξουσία το 2015.

«Οι άνθρωποι πίστεψαν στο κεντρικό σύνθημα του Τσίπρα και όχι μόνο δεν ήρθε η ελπίδα, αλλά υπήρξε επίσης μεγάλη απογοήτευση», λέει ο 47χρονος καταστηματάρχης από την Φλώρινα.