Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «διάδοχοι» της Λαγκάρντ: Στην κούρσα και ο Τζορτζ Όσμπορν

Οι «διάδοχοι» της Λαγκάρντ: Στην κούρσα και ο Τζορτζ Όσμπορν

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν εντάσσεται στον κατάλογο των υποψήφιων για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν εντάσσεται στον κατάλογο των υποψήφιων για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Βρετανικές εφημερίδες φιλοξενούν ρεπορτάζ από το περιβάλλον του Οσμπορν , ο οποίος θεωρείται ως ο καταλληλότερος για να εξασφαλίσει στηρίγματα για την υποψηφιότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης Κάμερον (2010-2016) θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη του νέου κατοίκου του αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ένα πόστο που τελεί υπό διεκδίκηση από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Οσμπορν, ο οποίος είχε πάρει θέση κατά του Brexit, έχει αποκαταστήσει εγκάρδιες σχέσεις με τα επιτελεία και των δύο υποψηφίων για την διαδοχή της Τερέζα Μέι. Από το 2017, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι διευθυντής της Evening Standard, που πρόσφατα πήρε θέση υπέρ του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζορτζ Οσμπορν ελπίζει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Κίνας, καθώς η κυβερνητική του θητεία συνέπεσε με τη σινοβρετανική προσέγγιση. Ελπίζει επίσης στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει πολλούς φίλους στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στην Βρετανία, ένα ακόμη πρόσωπο το όνομα του οποίου αναφέρεται στον Τύπο για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ. Η θητεία πλησιάζει στο τέλος της και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Άλλο ατού του Κάρνεϊ είναι ότι έχει καναδική, βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι, θεωρητικά, μπορεί να εκπροσωπήσει την Ευρώπη, από τη οποία προέρχονται όλοι οι επικεφαλής του ΔΝΤ από συστάσεώς του, το 1944.

άλλα ονόματα υποψηφίων για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, ο γενικός διευθυντής της Crédit Suisse, Γάλλος με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού Τιζάν Τίαμ, ο Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί, καθώς και ο επίσης Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κυκλοφορεί ακόμη ένα όνομα, της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024