Λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ακόμη και τους δύο κινηματογράφου «Απόλλων» και «Αττικόν» , οι οποίοι είχαν μείνει αποκαΐδια από το 2012.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκε πως οι κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν» θα κηρυχθούν διατηρητέοι μετά από εφτά χρόνια αδράνειας.

Η απόφαση πάρθηκε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές 2019 από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2012.

Δήμος Αθήνας: Απόλυτη δικαίωση για την ιστορία του κέντρου

Από την πλευρά του, ο δήμος της Αθήνας και κάνει λόγο για απόλυτη δικαίωση.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης που απαιτείται, ενισχύεται η προσπάθεια του δήμου ώστε η Σταδίου από τη Χρήστου Λαδά και έως την Ομόνοια να ζωντανέψει και πάλι, επιστρέφοντας η πολιτιστική και η εμπορική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η ταυτότητα των χώρων», τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να υπερκεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην επαναλειτουργία των κινηματογράφων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση, κάτι που τελικά έγινε. Ωστόσο η άκαμπτη στάση των εμπλεκομένων δεν επέτρεψε την τελική συμφωνία, με αποτέλεσμα ο δήμος Αθηναίων να προσφύγει στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση του εμβληματικού κτιρίου ως κινηματογράφων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο