Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Mercedes-AMG A45 S και CLA 45 S εφορμούν από το Goodwood με «φόρα» 421 ίππων

Οι Mercedes-AMG A45 S και CLA 45 S εφορμούν από το Goodwood με «φόρα» 421 ίππων

Οι κορυφαίες εκδόσεις των A-Class και CLA Coupe με την φροντίδα της AMG αποκαλύπτονται φιλοξενώντας στα σπλάχνα τους ένα νέο κινητήρα ο οποίος «τυγχάνει» ο ισχυρότερος του είδους του, αξιώνοντας τον τίτλο των super-sportscars της compact κατηγορίας.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser, η γερμανική φίρμα έκανε, από το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων της A-Class με τα διακριτικά A45 AMG στην ισχυρότερη διαμόρφωση S, αποζημιώνοντας για την αναμονή με την παρουσία της εξίσου ισχυρής όσο και καλλίγραμμης CLA 45 AMG στην αντίστοιχη έκδοση.

Σχεδιαστικά αμφότερες οι εκδόσεις φροντίζουν να κάνουν άμεσα αισθητή την υπεροχή τους χάρη στην γρίλια Panamericana με τα δώδεκα κάθετα στοιχεία, τα πιο αιχμηρά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα και τους διογκωμένους θόλους.

Την εικόνα συμπληρώνουν το επιθετικά σχεδιασμένο πίσω τμήμα με τις χορταστικές τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης με επιστέγασμα μια αεροτομή στην περίπτωση της hatchback έκδοσης και ένα αεροδυναμικό βοήθημα στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ στην περίπτωση του τετράθυρου coupe.

Οι «βασικές» AMG εκδόσεις των Α45 και CLA45 εφοδιάζονται με τροχούς 18 ιντσών ενώ οι S παραλλαγές τους με 19 ιντσών. Επίσης στην περίπτωση των κορυφαίων S εκδόσεων οι γκρι χρώματος δαγκάνες του συστήματος πέδησης, αντικαθίστανται από ικανότερες κόκκινες δαγκάνες με εγχάρακτα τα διακριτικά AMG σε μαύρο χρώμα.

Ανεξαρτήτως των πολλών οπτικών ιδιαιτεροτήτων τους, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και για τις δύο εκδόσεις είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων με την κωδική ονομασία M139 o οποίος στην απλή έκδοση των δύο μοντέλων αποδίδει 387 ίππους και 480 Nm ροπής ενώ στην κορυφαία S 421 ίππους και 500 Nm ροπής, μεγέθη που τον καθιστούν αυτομάτως τον ισχυρότερο κινητήρα του είδους του για αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο κινητήρας, ανεξαρτήτως έκδοσης ισχύος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του συστήματος 4Matic+ το οποίο στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται de facto με σύστημα τετρακίνησης καθώς και σύστημα διαχείρισης ροπής και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η A45 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα ενώ η S έκδοσή της είναι κατά 1/10 του δευτερολέπτου ταχύτερη στο sprint των «0-100», υποσχόμενη παράλληλα μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα.

Στην περίπτωση του τετράθυρου coupe, στη βασική διαμόρφωση, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,1 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα. Η κορυφαία CLA 45 S, υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κουαρτέτο των AMG εκδόσεων, όπως είχε ανακοινώσει η γερμανική φίρμα διαθέτει drift mode κατά το οποίο απενεργοποιείται το ESP, οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται χειροκίνητα. Η δυνατότητα αυτή ενεργοποιείται με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης Race και ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των S εκδόσεων, ενώ μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά στις απλές AMG εκδόσεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024