Είναι σ’ έναν βαθμό ακριβοθώρητος και πάντοτε απεχθανόταν τη δημοσιότητα, αλλά δώσ’ του παιδιά και πάρ’ του την ψυχή!

Τον Δημήτρη Διαμαντίδη εννοώ, ο οποίος δέχθηκε την ανάκριση των πιτσιρικάδων που συμμετέχουν στο NBA Basketball School Camp Greece και ρούφηξαν σαν σφουγγάρια τις εμπειρίες και τις διδαχές του.

Πλάκα πλάκα ο Μήτσος παραμένει σταθερός και αταλάντευτος στις αρχές του, ακόμη κι όταν αυτές αντίκεινται στο ρεύμα και στη μόδα, όπως για παράδειγμα το ΝΒΑ, που δεν του λέει πολλά πράγματα και δεν δίστασε να το ξαναπεί, μολονότι βρισκόταν σε ένα τέτοιο περιβάλλον!

Ευθύμη Ρεντζιά, πάρ’ τον στον γάμο σου, να σου πει και του χρόνου!

Ο Διαμαντίδης επανέλαβε ότι «δεν μου αρέσει το στυλ του ΝΒΑ και δεν ήθελα ποτέ να παίξω εκεί, ούτε όμως είχα κάποια πρόταση», αλλά (φαίνεται πως) κάποιες ύστερες και… μπαγιάτικες σκέψεις τριβελίζουν το μυαλό του, με τη λογική του «what if…».

Eίπε λοιπόν ότι «τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια και το φέρνω καμιά φορά στο μυαλό μου, εάν είχα πρόταση, μπορεί να το σκεπτόμουν» και αυτή είναι μια απορία στην οποία δεν υπάρχει απάντηση.

Θυμάμαι καλά πως όποτε ρωτούσα τον Διαμαντίδη για το ΝΒΑ, με παρέπεμπε στον… Σπανούλη! «Το ΝΒΑ είναι για τον Βασίλη, όχι για μένα, που είμαι αργός, δεν κάνω γι’ αυτό το στυλ παιχνιδιού και δεν νομίζω ότι θα φτούραγα» έλεγε και έκοβε κάθε συζήτηση…

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ιστορία που εκτυλίχθηκε την παραμονή του ημιτελικού με τους Αμερικανούς το 2006 στη Σαϊτάμα. Του είχα μεταφέρει τότε την εκπεφρασμένη άποψη του συνεργάτη του Μάικ Σιζέφσκι, προπονητή των Ρόκετς και των Λέικερς, ότι «ο Νο 13 της Ελλάδας είναι πολύ καλός σουτέρ» και τότε γούρλωσαν τα μάτια του, έβαλε τα γέλια και είπε «έχουν κάνει λάθος στο scouting»!

Δεν πρόλαβε να αποσώσει την κουβέντα του και έγινε σεισμός! Ηταν το πρελούδιο του κτυπήματος του Εγκέλαδου που θα ακολουθούσε την επόμενη μέρα…

Γράψτε το σχόλιό σας