Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορτούνα (Σιτάρντ) και... τρικυμία για Άρη, υπέστη συντριβή 5-1

Φορτούνα (Σιτάρντ) και… τρικυμία για Άρη, υπέστη συντριβή 5-1

Ο Αρης υπέστη βαριά ήττα στην Ολλανδία από τη Φορτούνα Σιτάρντ με 5-1, στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας. Ο Ντιγκινί πέτυχε το γκολ των Κίτρινων

Η πρώτη φιλική αναμέτρηση του Άρη στην Ολλανδία δεν πήγε σίγουρα όπως θα ήθελε ο Σάββας Παντελίδης. Φυσικά και υπάρχουν ελαφρυντικά. Η ομάδα ήταν μόλις στην τρίτη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο προπονητής του Άρη χρησιμοποίησε δυο πειραματικές ενδεκάδες, ενώ του έλειπαν παίκτες σε κομβικές θέσεις. Παρόλα αυτά, το βαρύ 5-1, με το οποίο ηττήθηκε ο Άρης από τη Φορτούνα Σιτάρντ, θα πρέπει να χτυπήσει σαν καμπανάκι, για τον Σάββα Παντελίδη, καθώς η ομάδα του έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά και ενίσχυση. Οι οπαδοί του Άρη, πάντως, που βρέθηκαν στην Ολλανδία χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους.

Πειραματική ενδεκάδα

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλχημείες στο χθεσινό παιχνίδι. Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα. Ο Μπαγκαλιάνης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Τσαγκαλίδης στο αριστερό και οι Βέλεθ και Ρόουζ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ντουάρτε και Μπάσα ήταν τα δυο χαφ, ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Μαρτίνες. Ο Τζανακάκης αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στην αριστερή και ο Ντιγκινί στη κορυφή της επίθεσης.

Τραγικές αδράνειες στην άμυνα

Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ο Άρης αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δέχτηκε τρία γκολ σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 16′ ο Μπεντέκε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, στο 18′ ο Ντίμερ με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα για τους Ολλανδούς, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μπεντέκε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το σκορ στο 3-0.

Απάντηση από Ντιγκινί

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε αρκετές εσωτερικές αλλαγές, βάζοντας τον Τζανακάκη στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, τον Μπαγκαλιάνη στα χαφ και τον Ντουάρτε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Ο Άρης ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και πίεσε τον αντίπαλο του. Κατάφερε, μάλιστα, να μειώσει το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Ντιγκινί, με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά απο σέντρα του Μαρτίνες.

Πρώτη για Ιντέγε

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τη πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι, πραγματοποίησε ο Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης, με τον Τόνσο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ήταν, μάλιστα, αρκετά ορεξάτος και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την ολλανδική εστία. Ο Κουέστα παρέμεινε στην εστία, οι Δεληζήσης και Σόουζα στο κέντρο της άμυνας, ο Κωνσταντινίδης δεξιά στη αμυντική γραμμή, ο Κόρχουτ αριστερά, οι Μπακούτσης και Ματίγια στα χαφ, ο Τσαγκαλίδης στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Τζανακάκης στο δεξιό.

Καλύτερη ανάπτυξη αλλά…

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο μισό της αναμέτρησης. Είχε καλύτερη ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς πάντως να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ. Αντίθετα, η ολλανδική ομάδα κατάφεραν να σκοράρει ακόμα δυο φορές, με τον Ούγκουρ στο 81ο λεπτό και τον Ζέκα στο 87′, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Φορτούνα Σιτάρντ: Γιουγκ, Αμιό, Ραϊτάνεν, Σμετς, Ντίμερς, Μπεντέκε, Σις, Έσερς, Πίντο, Ιωαννίδης, Λάουρσεν. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γουέκινγκ, Ζέκα και Ούγκουρ.

Άρης: Κουέστα, Μπαγκαλιάνης (46’ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ (46’ Δεληζήσης), Ρόουζ (46’ Σόουζα), Τσαγκαλίδης, Μπάσα (46’ Μπακούτσης), Ντουάρτε (46’ Ματίγια), Τζανακάκης (84’ Κλεμέντε), Λάρσον (46’ Κόρχουτ), Μαρτίνες (46’ Τόνσο), Ντιγκινί (46’ Ιντέγε).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024