Το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, στο Ζάππειο. Στόχος και της φετινής διοργάνωσης ήταν η γνωριμία του κοινού με τον κλασσικό αθλητισμό και συγκεκριμένα με το άθλημα άλμα επί κοντώ. Στην ατμόσφαιρα επικρατούσε ενθουσιασμός και η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, με τους θεατές να στηρίζουν και να επευφημούν τις προσπάθειες των αθλητών.

Στον φετινό αγώνα, οι συμμετέχοντες ήταν αποκλειστικά άνδρες ενώ παρόντες ήταν κορυφαίοι άλτες του επί κοντώ σε παγκόσμιο επίπεδο όπως οι Λίσεκ, Βογιεκόβσκι, Φιλιππίδης, Καραλής, Γιάκομπσον.

Ο αέρας που φύσαγε στην πόλη καθώς και η ζέστη, ανέβασαν τον πήχη δυσκολίας  για τους αθλητές αλλά δεν τους πτόησαν καθώς κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κόσμου.

Το ρεκόρ της διοργάνωσης έσπασε ο Πολωνός Πιόρτ Λίσεκ, αφού ξεπέρασε τα 5,84 μέτρα. Δεύτερος, με μια πολύ καλή εμφάνιση, ήρθε ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,71 μέτρα. Πρόκειται για την 5η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Τρίτος με μια επίσης καλή εμφάνιση και άλμα στα 5,61 μέτρα ήρθε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Protergia, στο περίπτερο της οποίας οι πρωταθλήτριες Σοφία Ρήγα και Λίλη Αλεξούλη υποδέχονταν το κοινό με καλή διάθεσή, θετική ενέργεια και φωτογραφίζονταν μαζί του. Επιπλέον, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να μπει σε κλήρωση και να κερδίσει ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η Protergia πιστεύει και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και τονίζουν τη σημαντικότητά του για όλους.

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS, ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες.