Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασικό κριτήριο για την επιλογή εργοδότη το πακέτο παροχών που συνοδεύει τον μισθό

Βασικό κριτήριο για την επιλογή εργοδότη το πακέτο παροχών που συνοδεύει τον μισθό

«Οι εργαζόμενοι θέλουν να αισθάνονται ότι η δουλειά τους εκτιμάται, ότι είναι σημαντικοί για την εταιρεία και τέτοιου είδους προνόμια/παροχές αποτελούν απόδειξη γι’ αυτούς ότι η επιχείρηση είναι εκεί, για να καλύψει και τις δικές τους ανάγκες» αναφέρει η Adecco μιλώντας για τα κριτήρια ταλαντούχων στελεχών στην επιλογή εργοδότη

«Τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στοχεύουν ολοένα και περισσότερο στο να προσφέρουν επιπλέον παροχές στους εργαζομένους, με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους, τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός τους και, κατ’ επέκταση, την ανάπτυξη της εταιρείας.»

» Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες παροχές, κατατάσσονται υψηλά στις επιλογές των ταλαντούχων στελεχών» αναφέρει ο όμιλος Adecco Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι με τον όρο «πακέτο παροχών» εννοούνται όλα τα επιπλέον οφέλη που έρχονται επιπρόσθετα του μισθού και περιλαμβάνουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, συνταξιοδοτικά προγράμματα, πληρωμένες διακοπές, «κουπόνια» για αγορές από πολυκαταστήματα, ευέλικτο ωράριο και πολλά άλλα.

Τα είδη των παροχών αυτών ποικίλουν φυσικά από οργανισμό σε οργανισμό και είναι άμεσα συνυφασμένα με την κουλτούρα τους.

Σύμφωνα με τον όμιλο Adecco Ελλάδας, ένα ανταγωνιστικό πακέτο παροχών, σε συνδυασμό με το πακέτο αποδοχών, επηρεάζουν καθοριστικά την απόφαση ενός υποψηφίου για το αν θα πει το μεγάλο «ναι» σε μία εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Adecco Ελλάδας επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι θέλουν να αισθάνονται ότι η δουλειά τους εκτιμάται, ότι είναι σημαντικοί για την εταιρεία και τέτοιου είδους προνόμια/παροχές αποτελούν απόδειξη γι’ αυτούς ότι η επιχείρηση είναι εκεί, για να καλύψει και τις δικές τους ανάγκες τόσο για τους ίδιους, όσο και για την οικογένειά τους.»

» Οι οργανισμοί συναγωνίζονται διαρκώς, διεκδικώντας τα καλύτερα ταλέντα. Για να μπορέσουν οι εργοδότες να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει να προσφέρουν ένα αρκετά δελεαστικό πακέτο παροχών, που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των ταλαντούχων στελεχών τους. Αυτά τα πολύ σημαντικά προνόμια για τους εργαζόμενους αφενός μεν παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στην κατάκτηση των επαγγελματικών, αλλά και των προσωπικών στόχων τους, αφετέρου δε τους δίνουν αυξημένη αίσθηση ασφάλειας.»

» Ανεξαρτήτως του μεγέθους των εταιρειών, οι εργαζόμενοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο τους. Ακριβώς, γι’ αυτόν το λόγο, είναι υψίστης σημασίας να είναι ικανοποιημένοι από το πακέτο παροχών που λαμβάνουν και να αισθάνονται ασφαλείς. Ένα καλό πακέτο παροχών ξεχωρίζει την εκάστοτε εταιρεία από τους ανταγωνιστές, καθώς δείχνει ότι αυτή επενδύει στους εργαζόμενους, στην ασφάλειά τους, στην υγεία και στο μέλλον τους».

Τέλος, ο όμιλος Adecco Ελλάδος σημειώνει επίσης ότι η επιτυχία και η εξέλιξη τόσο των εργαζομένων, όσο και των ίδιων των εταιρειών, είναι σε άμεση συνάρτηση με το κατά πόσο οι επιχειρήσεις σήμερα διατηρούν τα ταλέντα τους.

Όπως τονίζει, «η τάση δείχνει την αυξανόμενη προτίμηση των εργαζομένων σε ένα συνολικό πακέτο αποδοχών και παροχών έναντι απλώς ενός καλού μισθού. Οι επιπλέον του μισθού παροχές δίνουν κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητάς τους, την ανάπτυξή τους και, κατ’ επέκταση, την ευημερία των ίδιων των εταιρειών στις οποίες εργάζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σέλτικς- Πέισερς 133-128: Η Βοστώνη άνοιξε το σκορ στην… παράταση

Οι Σέλτικς επικράτησαν των Πέισερς με 133-128 στην παράταση και ενώ για να πάνε εκεί έβαλε το χέρι του ο Τζέιλεν Μπράουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024