Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: 27χρονη που έχασε το παιδί της από πυροβολισμό κατηγορείται για ανθρωποκτονία

ΗΠΑ: 27χρονη που έχασε το παιδί της από πυροβολισμό κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η υπόθεση 27χρονης γυναίκας που κατηγορείται από ειδικό σώμα ενόρκων για ανθρωποκτονία επειδή, ενώ ήταν έγκυος, έχασε το αγέννητο παιδί της όταν την πυροβόλησαν στο στομάχι. 

Αίσθηση προκαλεί στις ΗΠΑ η υπόθεση μίας 27χρονης γυναίκας στην Αλαμπάμα, η οποία κατηγορείται από ειδικό σώμα ενόρκων (grand jury) για ανθρωποκτονία επειδή, ενώ ήταν έγκυος, έχασε το αγέννητο παιδί της όταν την πυροβόλησαν στο στομάχι.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αλαμπάμα η 27χρονη Marshae Jones ξεκίνησε έναν καυγά, τον Δεκέμβριο του 2018, με την 23χρονη Ebony Jemison. Ο καυγάς σχετιζόταν με τον πατέρα του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού η 23χρονη πυροβόλησε την 27χρονη έγκυο  στο στομάχι, με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί. Το ειδικό σώμα ενόρκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η 23χρονη πυροβόλησε για λόγους αυτοάμυνας και δεν προέβησαν σε εις βάρος της κατηγορίες. Ωστόσο, κατηγόρησαν την 27χρονη Marshae Jones για ανθρωποκτορνία.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Danny Reid, δήλωσε πως «η έρευνα έδειξε ότι το πραγματικό θύμα ήταν το αγέννητο παιδί».
« Η μητέρα του παιδιού προκάλεσε τον καυγά που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού της», πρόσθεσε.

Η 27χρονη γυναίκα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση την περασμένη Τετάρτη. Την επόμενη ημέρα η τοπική εισαγγελέας ανέφερε ότι επανεξετάζει την υπόθεση. «Παρά το γεγονός ότι το το ειδικό σώματα ενόρκων έχει τη γνώμη του, βρίσκεται σε εξέλιξη επανεκτίμησης της υπόθεσης», σημείωσεκαι πρόσθεσε ότι το γραφείο της θα αποφασίσει για το αν θα απαγγείλει στην 27χρονη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, κάποιο μικρότερο αδίκημα, ή αν θα την απαλλάξει εντελώς. τ

Η υπόθεση της Marshae Jones τράβηξε το «φως» της δημοσιότητας από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι κατηγορίες εναντίον της προκάλεσαν αντιδράσεις από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024