Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στα γραφεία του Facebook: Πληροφορίες ότι βρέθηκε αέριο σαρίν

Συναγερμός στα γραφεία του Facebook: Πληροφορίες ότι βρέθηκε αέριο σαρίν

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αμερικανικές Αρχές μετά από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο Σαρίν.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αμερικανικές Αρχές μετά από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο Σαρίν.

Τη Δευτέρα, δοκιμές ρουτίνας για το σαρίν ανίχνευσαν την παρουσία της ουσίας σε μια τσάντα αλληλογραφίας στα γραφεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ένας υπάλληλος του τμήματος πυροσβεστικής της Menlo Park (MPFD) στο Business Insider.

Δύο άνθρωποι πιθανόν να εκτέθηκαν σε αέριο σαρίν σε μια εγκατάσταση υπηρεσιών αλληλογραφίας της εταιρείας Facebook στο Μένλο Παρκ στην Καλιφόρνια, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που εκτέθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν σημάδια ή συμπτώματα», τόνισε ο Τζον Τζόνσον. Το κτίριο εκκενώθηκε, πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε έλεγχο ρουτίνας ένα εισερχόμενο πακέτο ανιχνεύστηκε θετικό στην ουσία του του νευροπαραλυτικού παράγοντα σαρίν, σύμφωνα με το Associated Press.

Η ουσία ανιχνεύθηκε σε ένα δέμα που παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις.

Το Σαρίν είναι ένα άχρωμο, άοσμο υγρό το οποίο σε μορφή αερίου έχει χρησιμοποιηθεί ως χημικό όπλο. Προκαλεί ναυτία, παράλυση και σπασμούς, και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook «σήμερα το πρωί ένα πακέτο που έφτασε σε μία από τις αίθουσες υποδοχής αλληλογραφίας χαρακτηρίσθηκε ύποπτο. Εκκενώσαμε τέσσερα κτίρια σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που έως τώρα δεν έχουν αναγνωρίσει την ουσία που βρέθηκε. Τρία από τα κτίρια που εκκενώθηκαν είναι ασφαλή για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα παράσχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024