Βάνα Μπάρμπα: Έχω ανάγκη να ονειρευτώ, να ξαναθυμηθώ την καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ
«Πιστεύω, πως όταν κάποιος θέλει να κατέβει στον αγώνα και να είναι χρήσιμος πρέπει να ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς. Το ΚΙΝΑΛ με αντιπροσωπεύει», τονίζει η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ
Η ανάγκη της δικής της εκστρατείας, είναι πάνω από όλα ο άνθρωπος, ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς, πολιτεύεται με το ΚΙΝΑΛ, θεωρεί πως οι γυναίκες έχουν άλλο ένστικτο και ζητά από τον κόσμο, να εμπιστευτεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ, ενώ καλεί τους νέους, να μην απαξιώσουν τις εκλογές και να πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή.
Η Βάνα Μπάρμπα, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το Κίνημα Αλλαγής μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επιλογή να πολιτευτεί και για τις προτεραιότητες στην δική της ατζέντα.
Στην ερώτηση, γιατί πολιτεύεται με το Κίνημα Αλλαγής, απαντά:
«Πιστεύω, πως όταν κάποιος θέλει να κατέβει στον αγώνα και να είναι χρήσιμος πρέπει να ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς. Το ΚΙΝΑΛ με αντιπροσωπεύει. Γιατί πρέπει να πάω με κάτι άλλο; Αυτό μου γεμίζει την καρδιά. Ήμουν ανέκαθεν με το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμμα της καρδιάς μου. Από κει και πέρα. με όσα λάθη, παρατράγουδα και κακές επιλογές να κάναμε στην ζωή μας , αυτή είναι η επιλογή που μου δίνει χαρά.
Δεν ξέρω τι μπορεί θα συμβεί. Δεν είμαι μάντης ούτε καλών, ούτε δεινών. Έχω ανάγκη να ονειρευτώ. Έχω ανάγκη να ξαναθυμηθώ την καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ. Έχω ανάγκη να πω στον κόσμο να μας εμπιστευτεί ξανά».
Η Βάνα Μπάρμπα θεωρεί πως οι γυναίκες στην πολιτική μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και επισημαίνει:
«Το ΚΙΝΑΛ έχει μια εξαιρετική πρόεδρο και επειδή είμαι γυναίκα, μπορώ να πω πως η στήριξη σε γυναίκες είναι πολύ σημαντική, γιατί οι γυναίκες, έχουν άλλο ένστικτο».
Η υποψήφια βουλευτής, θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ αρκετά τιμωρήθηκε και ζήτησε από τον κόσμο, «να σταματήσει αυτή η ιστορία», ενώ τόνισε πως σήμερα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση και συνέχισε: «Εμείς πρέπει να καταφέρουμε να γίνουμε δυνατοί, να έχουμε ένα δικό μας ανάχωμα και να φτάσουμε ένα διψήφιο αριθμό. Γιατί το αξίζουμε. Αυτή είναι η δική μας άποψη, ο αγώνας μας» .
Η κ. Μπάρμπα, καθημερινά επισκέπτεται χωριά και γειτονιές στο Νομό Ιωαννίνων και μας μεταφέρει το κλίμα που εισπράττει:
«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που εισπράττω, στις περιοδείες. Βλέπω τον κόσμο έτοιμο. Ναι, θα σας ξαναγκαλιάσουμε, αρκετά απομακρυνθήκαμε. Αυτό εισπράττω και χαίρομαι. Τώρα αν η πραγματικότητα μας διαψεύσει, τι να πω». Παράλληλα, προέτρεψε τους αναποφάσιστους να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ, ενώ επισήμανε πως όλοι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν ώστε να μην υπάρχει αποχή του εκλογικού σώματος.
Στις προτεραιότητές της είναι, όπως υπογράμμισε, η κοινωνική μέριμνα, οι κοινωνικές δομές. Ειδικότερα απάντησε σε σχετική ερώτηση:
«Η ανάγκη της δικής μου εκστρατείας είναι πάνω από όλα ο άνθρωπος. Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είμαι διεθνολόγος, δεν έχω ιδέα από οικονομικά, με ενδιαφέρει η κοινωνία, το κομμάτι των γυναικών, που ζουν εδώ μόνες τους, στην μοναξιά, στην ανεργία. Η κοινωνική πολιτική, οι δομές μέριμνας και υποστήριξης, είναι προτεραιότητες για μένα».
Η Βάνα Μπάρμπα, μιλάει για σχέδιο αξιοποίησης της παράδοσης στο Πρωτογενή Τομέα , το οποίο, όπως τονίζει, θα έχει την δυναμική, να κρατήσει τους νέους στον τόπο, να μην ερημώσουν τα χωριά, αλλά και να γίνει περιοχή εξειδίκευσης η Ήπειρος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
«Η Ήπειρος έπρεπε να έχει σχολές κρατικές ή ιδιωτικές, που να έρχονται σπουδαστές από όλη την Ευρώπη και να ειδικεύονται στα Γαλακτοκομικά προϊόντα, στις γεωργικές καλλιέργειες, στην Κτηνοτροφία. Υπάρχει η μεγάλη παράδοση στην περιοχή. Είναι πόνος τα χωριά που ερημώνουν. Με ποια κίνητρα να μείνουν οι νέοι. Με ελάχιστους που συναντήθηκα έχουν ιδέες, για παράδειγμα καλλιέργειες βοτάνων, ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, όμως δεν υπάρχουν πολιτικές να τους στηρίξουν. Τα Γιάννενα δεν είναι μόνο η Λίμνη και το Ζαγόρια» υπογραμμίζει η κ. Βάνα Μπάρμπα .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442