Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέσποινα Μαστρολέων: Η δύναμη είναι στη λαϊκή δράση!

Δέσποινα Μαστρολέων: Η δύναμη είναι στη λαϊκή δράση!

Για τον λαό και τη νεολαία το κρίσιμο για τις εκλογές της 7ης Ιούλη είναι πόσο ισχυρό θα αναδειχτεί το ΚΚΕ, δηλαδή η μοναδική δύναμη που την επόμενη μέρα των εκλογών θα υψώσει αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Για τον λαό και τη νεολαία το κρίσιμο για τις εκλογές της 7ης Ιούλη είναι πόσο ισχυρό θα αναδειχτεί το ΚΚΕ, δηλαδή η μοναδική δύναμη που την επόμενη μέρα των εκλογών θα υψώσει αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το κρίσιμο είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, που εγγυημένα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών και μαθητών ενάντια στα χειρότερα που έρχονται, καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση και η προοπτική για την πραγματική κοινωνική ευημερία.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τσάκισμα των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας. Από κοινού και διαδοχικά έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει Μνημόνια, αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους, ρημάζοντας κάθε πτυχή της ζωής του λαού και των παιδιών του. Συμφωνούν στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς που μεγαλώνουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Δηλαδή δεσμεύονται σε έναν δρόμο που έχει ιερό και όσιο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτός ο δρόμος φέρνει αμύθητα κέρδη στους λίγους και έφερε τη νεολαία από τα εργατικά λαϊκά στρώματα στη σημερινή κατάσταση που μας γεμίζει οργή. Γι’ αυτό έχουν κοινή ατζέντα για την επόμενη μέρα.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη» ανάπτυξη της ΝΔ χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Το τσάκισμα του κατώτατου και μέσου μισθού, η 7ήμερη και 12ήμερη εργασία χωρίς ρεπό σε πολλούς κλάδους, το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας, η διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που μεταφράζεται και σε εργατικά ατυχήματα, οι ομαδικές απολύσεις, η εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας αποτέλεσαν και αποτελούν τις προϋποθέσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι υπόλοιποι πρόθυμοι για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Αυτό λοιπόν που θα μετρήσει πραγματικά υπέρ του λαού και της νεολαίας, υπέρ των δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεών τους είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, για μια ισχυρή μαχητική, συνεπή, ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τα παραπάνω τα ξέρει η νεολαία. Η σχέση της με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν είναι ευκαιριακή. Οι μαθητικοί αγώνες ενάντια σε ένα πιο ταξικό σχολείο, η πάλη ενάντια στον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό, η αντιφασιστική δράση είχαν, έχουν και θα έχουν ως στοιχείο την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ. Το ίδιο και οι φοιτητικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν με την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ, γι’ αυτό και η παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι δεύτερη δύναμη.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει νέα πνοή στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη στους αγώνες των φοιτητών και μαθητών ενάντια στο χτύπημα των μορφωτικών τους δικαιωμάτων, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Η πρόοδος προς όφελος του λαού έρχεται μόνο μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση, με ψηλά το κεφάλι, με σύγκρουση με τις αιτίες και τους υπευθύνους για τη σημερινή βαρβαρότητα. Εγγύηση για αυτό είναι μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Η δύναμη είναι στη λαϊκή δράση! Αυτή δυναμώνουμε με το κόκκινο του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη!

* Η Δέσποινα Μαστρολέων είναι μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024