Εγκλωβισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο σε δεσμευμένους λογαριασμούς
Ακόμη και εάν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση ή σχεδιάζουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, δεν πρόκειται να ανακτήσουν σύντομα τον έλεγχο του κλειδωμένου λογαριασμού τους
Ομηροι της Εφορίας θα παραμείνουν μέχρι τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών. Ακόμη και εάν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση ή σχεδιάζουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, δεν πρόκειται να ανακτήσουν σύντομα τον έλεγχο του κλειδωμένου λογαριασμού τους.
Μπορεί η διάταξη για τη σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου να έχει ψηφισθεί από τον Μάιο και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, αλλά η νέα διαδικασία θα ενεργοποιηθεί όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση από την 1η Οκτωβρίου. Για να ενεργοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει να καθοριστούν με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών οι τεχνικές λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος καθώς οι τράπεζες που θα ξεκλειδώνουν σταδιακά για τους οφειλέτες της Εφορίας έναν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες online με το Taxis.
Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού αφορά φορολογουμένους με ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίοι πληρώνουν τον μήνα δόση που υπερβαίνει τα 400 ευρώ. Οσοι εξυπηρετούν ρυθμίσεις οφειλών με το ελάχιστο των 30 ευρώ τον μήνα ή σε κάθε περίπτωση κάτω των 400 ευρώ δεν κερδίζουν τίποτα περισσότερο από το όριο των 1.250 ευρώ, το οποίο έχουν ήδη κατοχυρώσει με τη σχετική δήλωση του λογαριασμού τους ως ακατάσχετου.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας
Εγκλωβισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο σε δεσμευμένους λογαριασμούς
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442