Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley EXP 100 GT: Το επετειακό πρωτότυπο

Bentley EXP 100 GT: Το επετειακό πρωτότυπο «χάρτης» για το μέλλον των Βρετανών

Η βρετανική φίρμα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μοντέλο υπό την μορφή ενός μηδενικών εκπομπών GT που φιλοδοξεί να αποτυπώσει το μέλλον της Bentley.

H Bentley έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video του νέου πρωτότυπου μοντέλου που θα παρουσιάσει στις 10 Ιουλίου, «ανήμερα» των 100ών γενεθλίων της και το οποίο θα δώσει μια πρόγευση από το μέλλον της βρετανικής φίρμας.

Το EXP 100 GT όπως ονομάζεται το πρωτότυπο μοντέλο, θα αποτελεί, ένα Grand Tourer το οποίο  αναμένεται να υιοθετήσει μια σπορ δίθυρη διαμόρφωση.

Πλην της δεδομένης σχεδιαστικής του εκκεντρικότητας η οποία σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις θα αποτελέσει «την φυσική εξέλιξη της Bentley ως φίρμας» το EXP 100 GT φιλοδοξεί «να δώσει μια νέα διάσταση στην εμπειρία της αυτοκίνησης μέσα από το ιδανικό μείγμα τεχνολογίας και χειροποίητων χαρακτηριστικών», ενώ όπως διευκρινίζεται θα είναι επίσης και μηδενικών εκπομπών.

Πλην του προφανούς ηλεκτροκίνητου χαρακτήρα που θα εγγυάται τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και της σχεδιαστικής εκζήτησης, όπως επιβάλλουν οι συνήθειες της Bentley το νέο μοντέλο αναμένεται να φέρει και κάτι νέο σε ό,τι αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί, οι οποίοι σημειωτέον δίνουν ήδη τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες Bentley να επιλέξουν για τμήματα των επενδύσεων του εσωτερικού, υλικά όπως τα πετρώματα και δέρμα τριών διαστάσεων.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, το EXP 100 GT προδιαγράφεται και αυτόνομο καθώς η Bentley σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το πρωτότυπο μοντέλο θα αναδιαμορφώσει «ευφυώς και αποδοτικά τον τρόπο που βιώνει κανείς την μετακίνηση σε ένα GT είτε το οδηγεί ο ίδιος είτε ο έλεγχος αναλαμβάνεται από το αυτοκίνητο».

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής teaser, και συγκεκριμένα από το νέο video, προφανώς το αυτοκίνητο θα διαθέτει προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες ωστόσο αυτό αναμένεται να είναι μόνο ένα από τα εκκεντρικά χαρακτηριστικά του.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024