Διεθνής εκπαιδευτική άσκηση με την ονομασία Αετός της Ανατολής 2019 πραγματοποιείται στην 3η αεροπορική βάση, στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Ποιες χώρες συμμετέχουν

Σε αυτήν συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιταλία, το Κατάρ, το ΝΑΤΟ, το Πακιστάν, την Ιορδανία και την Τουρκία. Η εκπαιδευτική άσκηση είναι προγραμματισμένη από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου.

Κατά την ημέρα παρουσίας των παρατηρητών και του Τύπου, έγινε ενημέρωση από τον ιπτάμενο σμηναγό Τουρκάι Τουμέρ.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τουμέρ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στην εκπαιδευτική άσκηση με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά με τα F-15.

Μετά την ενημέρωση, οι πιλότοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση πραγματοποίησαν πτήσεις.

Προσομειωμένο με πραγματικές λειτουργίες

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκουλέρ και ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Κουτσουκουγιούζ και οι διοικητές των αεροπορικών δυνάμεων άλλων χωρών, παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές πτήσεις από οθόνη.

«Σε περιβάλλον προσομοιωμένο με πραγματικές λειτουργίες, η εκπαιδευτική άσκηση ‘Αετός της Ανατολής’ έχει σχεδιασθεί για να αυξήσει τα επίπεδα εκπαίδευσης των πιλότων, του προσωπικού της αεροπορικής άμυνας και των ελεγκτών, κατά τη λειτουργία και τη δοκιμασία ανάπτυξης κοινών ενοποιημένων διαδικασιών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες υπό πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της αποστολής του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Αετός της Ανατολής» ανέφερε ο Τουμέρ.

Πηγή: cnnturk.com και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας