Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας από Καβάλα: Κόμμα αλαζονείας η Νέα Δημοκρατία

Τσίπρας από Καβάλα: Κόμμα αλαζονείας η Νέα Δημοκρατία

Εν μέσω των δημοσιευμάτων για την κυβερνητική παροχολογία, ο πρωθυποργός σημείωσε ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανεντιμότητα ούτε ότι «οι υπουργοί της έβαλαν το χέρι στο μέλι».

«Κόμμα αλαζονείας» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα, λέγοντας ότι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά «αυτοδυναμία ή εκ νέου εκλογές» θα οδηγήσει τη χώρα «σε μία παρατεταμένη θερινή εκλογική περίοδο».

Εν μέσω των δημοσιευμάτων για την κυβερνητική παροχολογία, σημείωσε επίσης ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανεντιμότητα ούτε ότι «οι υπουργοί της έβαλαν το χέρι στο μέλι».

«Όποιοι νομίζουν ότι αγώνας έχει κριθεί, κάνουν μεγάλο λάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

«Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη πορεία προς τα εμπρός ή θα γυρίσουμε πίσω. Στην εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε όπου ο καθένας μόνος του θα παλεύει να επιβιώσει και όποιος αντέξει. Στις εθνικές εκλογές λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας και η απόφαση θα είναι βαριά και κρίσιμη», είπε.

«Δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου ο λαός και θυμάται τι έζησε από τη μια στιγμή στην άλλη», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι τώρα που η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι μια χώρα που χρειάζεται ενότητα και προοπτική για την επόμενη μέρα και ασφάλεια, «που δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί για τρία χρόνια κραδαίνουν τα όπλα του μίσος και του διχασμού».

Όμως, τόνισε, «εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και μαζί να χτίσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση», για να δηλώσει δικαιωμένος που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης κυριαρχίας.

Μίλησε για μια Ελλάδα με πρόσβαση στην Υγεία σε όλους, με καλά δημόσια σχολεία, και πανεπιστήμια για ποιοτικές γνώσεις υψηλού επιπέδου, ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη με δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δικαιοσύνη.

Υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών «που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό», έκανε ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

«Όσο κι αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, η πραγματικότητα», είπε, παραπέμποντας στην επιτήρηση του ενάεριου χώρου της γειτονικής χώρας από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, προέβαλλε την Ελλάδα ως ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα και πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια:

«Να το ξέρουν καλά αυτοί που αναπαράγουν διαρκώς κορώνες και απειλές. Τα λόγια τους είναι λόγια του αέρα. Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχυρότερες συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Δύναμη σιγουριάς και ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ταυτόχρονα και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια»

«Κόμμα αλαζονείας η ΝΔ»

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη που ζητά «λευκή επιταγή» ειδάλλως θα κάνει εκλογές, χαρακτηρίζοντας την ΝΔ κόμμα αλαζονείας που κοιτά το δικό της συμφέρον και όχι της πατρίδας. «Μια παρατεταμένη εκλογική περίοδος μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι καλή», είπε ο πρωθυπουργός.

Τον επέκρινε για το γεγονός ότι αρνείται την τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και με τον ίδιο προσωπικά, επαναλαμβάνοντας ότι «ούτε δεμένος θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης σε εμένα για μία αναμέτρηση πρόσωπο με πρόσωπο».

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ακραία αντιλαϊκό και σημείωσε ότι θα γυρίσει τη χώρα ακριβώς εκεί που σταμάτησε ο κ. Σαμαράς.

Σχολιάζοντας το σύνθημα της ΝΔ «αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε ότι «η Ελλάδα είναι ήδη αυτοδύναμη, γιατί βγήκε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος της, βγάζει πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, έχει 34 δισ. απόθεμα στα ταμεία της. Κατηγόρησε, αντίθετα, τη ΝΔ ότι δεν θέλει αυτοδύναμη την Ελλάδα, γιατί όταν λέει λιγότερους φόρους εννοεί λιγότερο κοινωνικό κράτος, κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος ασφάλισης και του ΕΣΥ.

«Κάναμε λάθη, αλλά δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για ανεντιμότητα»

Με διάθεση αυτοκριτικής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «κάναμε λάθη και παραλείψεις».

Σημείωσε εντούτοις ότι «δεν ξεχάσαμε τον λαό. Δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για ανεντιμότητα, ότι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν το χέρι στο μέλι».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κόσμο «μία πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια πίσω από την πλάτη».

Εκ νέου κατά Καραμανλή

Μετά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o Αλέξης Τσίπρα καταφέρθηκε για άλλη μία φορά εναντίον του Κώστα Καραμανλή.

Με ειρωνική διάθεση είπε: « Τι ωραία που είναι να κυβερνάς μοιράζοντας επιδόματα, παροχές και ρουσφέτια, πελατειακές προσλήψεις και να αφήνεις 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα», για να καταλήξει ότι «εγώ συμμαζεύω τα ασυμμάζευτα».

Επίθεση και στα ΜΜΕ

Eιδική μνεία στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και στα ΜΜΕ έκανε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί «και προσπαθούν βουβά, μέσα στη λήθη, μέσα στη θερινή ραστώνη, να επιβάλλουν μια πραγματικότητα που τους βολεύει, όμως η δική μας φωνή δεν θα σωπάσει». Τους καταλόγισε αλαζονεία και ότι «εκβιάζουν και απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες». «Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και οργανώσουμε με πίστη τη προσπάθειά μας να γυρίσουμε το παιχνίδι», τόνισε.

«Κανένας τηλεοπτικός σταθμός της διαπλοκής δεν μπορεί να σταματήσει τους δικούς μας αναμεταδότες, τους δικούς μας πομπούς της νίκης» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024