Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: Είμαστε σύμμαχοι των εργαζομένων

Αυγενάκης: Είμαστε σύμμαχοι των εργαζομένων

«Η επόμενη μέρα θα μας βρει να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους, σε απόλυτη συνεννόηση, με σκοπό οι εργαζόμενοι να βρεθούν πολλαπλά ωφελημένοι» τόνισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαστε στην ίδια όχθη, ταυτιζόμαστε με τις δίκαιες διεκδικήσεις και προτάσεις των εργατικών κέντρων και των μελών τους. Είμαστε σύμμαχοί τους στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και των απολαβών τους. Όπως και σήμερα, η επόμενη μέρα θα μας βρει να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους, σε απόλυτη συνεννόηση, με σκοπό οι εργαζόμενοι να βρεθούν πολλαπλά ωφελημένοι», σημείωσε ο γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά.

«Όταν μιλάμε για ισχυρή ανάπτυξη, για τόνωση της οικονομίας, για επενδύσεις, μιλάμε για νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας. Εκεί στοχεύει το οικονομικό μας πρόγραμμα, σε μια οικονομία που αναπτύσσεται, σε μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους», τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης συζήτησε αναλυτικά τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τα μέλη του Κέντρου, και τόνισε ότι «στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους, και επιβραβεύοντας με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους και την εργατική νομοθεσία».

Τέλος, ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες θέσεις και χειροπιαστά μέτρα που θα βελτιώσουν σημαντικά την θέση των εργαζομένων, όπως:

• Δημιουργία 43.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο, από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.

• Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ, ώστε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται ακολουθώντας τη πορεία βελτίωσης της οικονομίας.

• Εγγύηση της τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και ουσιαστικότερους ελέγχους.

• Κατάργηση σταδιακά της εισφοράς αλληλεγγύης.

• Κατώτατο μισθό στα 730 ευρώ εντός μιας τριετίας, με την ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024