Την απαλλαγή και των 4 κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook αποφάσισε σήμερα Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικαστές συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικο Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν κατά περίπτωση της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία αξιόποινων πράξεων.

Γράψτε το σχόλιό σας