Ερντογάν: Δεν αισθάνθηκα από τον Tραμπ απειλή κυρώσεων για τους S-400
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έλαβε ενδείξεις από τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έλαβε ενδείξεις από τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
«Δεν ξέρω αν οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν να επιβάλουν κυρώσεις η μία στην άλλη. Δεν έλαβα αυτή την εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησής μου με τον Τραμπ», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή για την Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20.
Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει εκ νέου το ζήτημα με τον Τραμπ σε διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα των S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.
Οι ΗΠΑ τονίζουν διαρκώς ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Τουρκία να πετά ή να συμμετέχει στην παραγωγή των αεροσκαφών F-35, αν η Άγκυρα αγοράσει τους S-400.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Anadolu
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης
- Ελληνικά αεροδρόμια: Οι καθυστερήσεις των πτήσεων αυξάνονται κατά 63% – Τι θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442