Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Εμφανίστηκε μάλιστα πολύ σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας λίγο από το… άχαστος που ήταν μέχρι να ηττηθεί σε ευρωεκλογές και δημοτικές – περιφερειακές.

«Δεν πιστεύω ούτε ένα στο εκατομμύριο ότι θα χάσω τις εθνικές. Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η αίσθησή μου και παραμένω να πιστεύω ότι στην κρίσιμη επιλογή, όταν ο λαός ψηφίζει για τη ζωή του και την επόμενη μέρα και δεν ψηφίζει με βάση και το κριτήριο να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, διότι ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε ο Αλέξη Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η αίσθησή μου και παραμένω να πιστεύω ότι στην κρίσιμη επιλογή, όταν ο λαός ψηφίζει για τη ζωή του και την επόμενη μέρα και δεν ψηφίζει με βάση και το κριτήριο να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, διότι ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε ο κ.Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν 570.000 νέοι ψηφοφόροι και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ήταν 500.000 ψήφοι. «Θεωρώ ότι η πιθανότητα, η δυνατότητα της ανατροπής αν και δύσκολη, είναι απολύτως εφικτή και γι’ αυτή τη δυνατότητα και την πιθανότητα εμείς παλεύουμε και επαναλαμβάνω όχι για να δικαιώσουμε τον εαυτό μας, αλλά για να δώσουμε προοπτική στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μη γυρίσουν πίσω, να προχωρήσουν μπροστά», τόνισε.

Εκλογές και ισχυρή εντολή

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του προέδρου της ΝΔ ότι «εάν δεν πάρει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή, τότε πιθανότατα θα έχουμε ξανά εκλογές τον 15αύγουστο με απλή αναλογική και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» ο κ. Τσίπρας, αφού σχολίασε σκωπτικά πως «το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή»  απάντησε ότι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα:

«Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο Υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

Το ξεκάθαρο δίλημμα, συνέχισε, είναι: «Εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της Ν.Δ. την επόμενη μέρα, ή με κορμό της Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα» και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα λέει γιατί «θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.»

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ στις αναφορές του για αποκρουστικό λόγο από πλευράς πρωθυπουργού, είπε ότι «αποκρουστικές είναι αυτές οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφαίος Υπουργός» και επανέλαβε – αναφερόμενος στο θέμα του ντιμπέιτ, ότι ο «κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση». «Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό. Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της ΝΔ περί fake news από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει την εικόνα του προέδρου της, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «γιατί δεν δέχεται λοιπόν, αφού λέει ότι εμείς κάνουμε κοπτοραπτική, να κάτσουμε εδώ σε ένα τραπέζι ενώπιόν σας, ή να διαλέξει όποιο δημοσιογράφο θέλει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε ανοιχτά και δημόσια στον ελληνικό λαό. Γιατί αυτό το αποφεύγει;» και έκανε λόγο για προσπάθεια της ΝΔ να κρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα.

Πηγή: onetv.gr